Filip Kostić u duelu sa Alfonsom Dejvisom (©AFP)
Filip Kostić u duelu sa Alfonsom Dejvisom (©AFP)

Kostić opet na treninzima Ajntrahta, Inter sprema novi napad

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 11:04

Srpski reprezentativac je preležao virus korona, pa je u konkurenciji za duel sa Arminijom Bilefeld (petak, 20.30). Italijani donose nove informacije u vezi njegovog potencijalnog transfera u Milano

Dugo traje neizvesnost po pitanju Filipa Kostića i njegovog ostanka u Ajntrahtu iz Frankfurta. Srpski fudbalski reprezentativac je izgleda rešen da se oproba u Italiji, ali mu klub još nije dao zeleno svetlo da promeni sredinu. Zato će morati da se koncentriše na teren i da proba da pripomogne Orlovima protiv Arminije (petak, 20.30) ukoliko bude fizički spreman za taj meč.

Čitava trilogija bi mogla da se napiše o transferu levog krila. Još prošle sezone, kada je postalo jasno da će trener Adolf Hiter da pređe u Borusiju Menhengladbah, Kostić je počeo da radi na odlasku. Javio se letos Lacio, Ajntraht nije bio voljan da ga pusti, a tek poslednjeg dana prelaznog roka je odobrio transfer.

Izabrane vesti

Navodno, zbog loše adrese za električnu poštu, papiri su prekasno stigli i uzalud je Kostić štrajkovao. Transfer je propao, pa je morao da se izvinjava saigračima. Vrlo brzo se vratio u startnu postavu i igrao je sasvim dobro tokom jeseni, na 17 bundesligaških mečeva je postigao tri gola i zabeležio sedam asistencija.

Sve to je privuklo pažnju lidera Serije A, Intera, koji je u potrazi baš za levim krilom. Ivanu Perišiću će isteći ugovor na leto, Neroazuri traže svežu krv, a Aleksandar Kolarov ih je ubedio da je Kragujevčanin idealan izbor. Početkom januara je zato stigla u Frankfurt ponuda o šestomesečnoj pozajmici, uz mogućnost otkupa ugovora, ali je Ajntraht to odbio.

20.30: (1,90) Ajntraht (3,60) Arminija (4,50)

Nadu da bi posao ipak mogao da bude završen navijačima Intera je podgrejala informacija prošlog vikenda da Kostić uopšte nije u konkurenciji za meč sa Augzburgom (1:1). Njegovo mesto u timu je zauzeo bek Timoti Čendler i dobro je odradio posao, iako Ajntraht nije slavio. Ispostavilo se ipak da Kostićevo odsustvo nema veze sa transferom, već je on bio pozitivan na virus korona. Zato je morao u izolaciju.

U četvrtak je dobio drugi negativan test, pa se priključio saigračima. Samim tim je ušao u konkurenciju za meč sa Arminijom.

Moramo da sačekamo i da vidimo kako se Filip oseća“, prokomentarisao je trener Oliver Glasner na pitanje da li će Kostić da zauzme startnu postavu.

Taman kada je delovalo da će definitivno da ostane u Nemačkoj, Kalčo Merkato je saopštio da Inter sprema novu ponudu za bivšeg igrača Štutgarta i Hamburgera. Ističe se da Kolarov razmišlja o odlasku u penziju, odnosno o prekidu ugovora sa klubom, što bi oslobodilo Interov budžet za 1.400.000 evra na godišnjem nivou. Te najave bivšeg kapitena Srbije ohrabrile su rukovodstvo Intera da pojača ponuđen novac Ajtrahtu, s tim što se Nemcima ne žuri, jer Kostiću ugovor ističe tek za godinu i po dana.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

BUNDESLIGA – 20. KOLO

Petak

20.30: (1,90) Ajntraht (3,60) Arminija (4,50)

Subota

15.30: (2,40) Borusija Menhengladbah (3,40) Union (3,15)

15.30: (1,48) Bajer Leverkuzen (4,50) Augzburg (7,75)

15.30: (2,05) Frajburg (3,50) Štutgart (3,90)

15.30: (4,80) Grojter Firt (3,60) Majnc (1,85)

15.30: (3,30) Hofenhajm (3,60) Borusija Dortmund (2,25)

18.30: (3,25) Bohum (3,40) Keln (2,35)

Nedelja

15.30: (1,55) RB Lajpcig (4,40) Volfsburg (6,50)

17.30: (11,0) Herta (6,50) Bajern Minhen (1,28)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Filip KostićAjntraht FrankfurtInterarminijaArminija BilefeldBundesliga

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara