"Iz arhive: Fotografija za zagrevanje"
"Iz arhive: Fotografija za zagrevanje"

KRAJ: Hrvatska - Srbija 77:86! (VIDEO)

Vreme čitanja: 9min | uto. 02.08.16. | 00:25

Pratite dešavanja iz Kordobe sa poslednje pripremne utakmice košarkaške reprezentacije Srbije, uživo na portalu mozzartsport.com

Izabrane vesti

KRAJ UTAKMICE U KORDOBI: Srbija je savladala Hrvatsku 86:77!

Naš tim je bez Miloša Teodosića uspeo da u neizvesnoj završnici slomi otpor upornih i kvalitetnih komšija, pa je na kraju zabeležila drugu pobedu na Turniru četiri nacije u Argentini.

Izveštaj sa ovog duela možete pročitati - OVDE.

40. minut: Hrvati gube loptu, a Bogdanović ih kažnjava - 86:77.

39. minut: Zakucavanje Nikole Kalinića posle kontre. Imamo utakmicu u našim rukama - 84:77.

39. minut: STEFAN JOVIĆ! Sa pola terena! Vodimo pet razlike - 82:77.

38. minut: Nema trojke Bojana Bogdanovića. Prilika da se odlepimo.

37. minut: Simon za Bilana, a ovaj pogađa za dva. Nedović promašuje naš napad, a Stipčević hrvatski, da bi Stefan Marković trojkom vratio vođstvo na našu stranu - 79:77.

36. minut: Nesportski faul Nemanje Nedovića. Rok Stipčević je u seriji. Dao nam je osam poena u ovoj četvrtini. Poslednja dva sa penala, ali trojkom uzvraća Nikola Kalinić - 76:75.

36. minut: Planinić pravi faul u napadu i zbog pet ličnih grešaka napušta parket. 

35. minut: Bogdan Bogdanović! Trojka - 73:70! Opet vraća Stipčević - 73:73.

34. minut: Zakucavanje Nikole Kalinića! Njegovi prvi poeni. uzvraća Stipčevič za izjednačenje - 70:70.

33. minut: Raduljica promašuje zicer. A Bojan Bogdanović ne može da dobaci do koša.

32. minut: Skok u napadu, pa pogodak Nikole Jokića - 68:67 za nas.

32. minut: Lepo polaganje Nemanje Nedovića - 66:64. Bojan Bogdanović uzvraća trojkom za vođstvo Hrvata - 67:64

31. minut: Posle dva neiskorišćena napada, Šakić je pogodio, a posle još jedne izgubljene lopte našeg tima Bogdanović izjednačio 64:64

POČELA JE POSLEDNJA ČETVRTINA!

30. minut: Nikola Jokić!!! Bravo za ovaj potez. U završnom napadu treće deonice Srbija vodi 64:60.

30. minut: Ma, da li je moguće? Miro Bilan pogađa trojku! Pod faulom Marka Simonovića. Devet sekundi pre kraja treće četvrtine Bilan ne pogađa dodatno bacanje - 60:61

30. minut: Šakić za dva, ali Nedović za tri. Naša treća trojka - 61:67 za nas

30. minut: Bogdan Bogdanović je siguran sa linije slobodnih bacanja. Oba puta. Ima osam poena. A mi vodimo 58:55.

29. minut: Ako je nešto dobro to je visok procenat pogođenih penala. Vladimir Štimac je ubacio dva. Opet vodimo 56:55.

28. minut: Krunislav Simon nas ubija u pojam. Opet je pogodio. Na drugom kraju terena Marko Simonović je pogodio dva slobodna bacanja - 55:54.

27. minut: Odgovara Nikola Jokić za 52:53.

27. minut: Simon je pogodio samo jedan penal, međutim, posle naše smušene reakcije u napadu, Šarić je poentirao pod faulom, a onda je na njegov penal neko dirao mrežicu, pa Hrvati opet vode - 53.:50

26. minut: Bojan Bogdanović pogađa trojku. Dobra vest za našu selekciju je povratak Nemanje Nedovića na parket. Vodimo 50:48

25. minut: Dobra odbrana Srbije, naterali smo Ukića na težak pokušaj, koji nije pogodio. Raduljica je na suprotnoj strani pogodio za naše najveće vođstvo - 50:45.

24. minut - Interesantna petorka Srbije u kojoj su i Štimac i Raduljica tu. Inače, Raduljica ozbiljne probleme zadaje Bilanu u kontakt igri. Već 11 puta išao je na liniju penala i svaki put bio je precizan. Ima 15 poena - 45:48.

23. minut - EVO VOĐSTVA! I evo trojke! Druge posle 17 pokušaja, a strašan niz promašaja prekinuo je Birčević iz desnog ugla - 41:44. 

22. minut - Katastrofalno šutersko veče srpskog tima se nastavlja. Počelo je protiv Argentine, kada je ubačeno tek tri trojke, a večeras - 1/16 dosad! I pored toga Raduljica dovodi Orlove do prvog izjednačenja posle dugo vremena - 41:41. Hrvatski tim trenutno loše povezuje redove u napadu. 

21. minut - Treću četvrtinu Raduljica je počeo faulom u napadu, pa tako sada ima tri lične greške, koliko i Bogdan Bogdanović

- Kvota da će Hrvatska pobediti u ovom trenutku iznosi 2,10, dok na Srbiju ona iznosi 1,90. Sve kvote za uživo klađenje pogledajte OVDE.

- Loša vest svakako predstavlja činjenica da se Nemanja Nedović ponovo povredio, pošto je šepajući napustio i teren na poluvremenu. Ali, videćemo kakve su prognoze o težini nove povrede. Nadamo se da nije ništa strašno.

Kraj prvog poluvremena!

Hrvatska odlazi na veliki odmor sa rezultatom 40:36. Situacija bi verovatno bila drugačija da Kockasti nisu pogodili četiri trojke samo u drugom kvartalu, pet ukupno dosad. Orlovi su dobrim delom prvog poluvremena loše branili upravo te situacije kod protivničkog šuta sa distance, a i sami su imali velikih problema pri realizaciji sličnih situacija. Naravno, to su Hrvati iskoristili da potpuno zacementiraju reket i fokusiraju se na odbranu najužeg kruga oko koša. Ali, i pored toga Srbija ne dopušta takmacu da se skroz odlepi i uzme veću prednost. Najefikasniji strelci su Raduljica i Simon sa po 11 poena. 

18. minut - Muke mučimo sa odbranom pri šutu za tri poena, ali dobra je stvar ta što je na drugoj strani dominira Miroslav Raduljica. Odlično se snalazi srpski centar u duelima sa Bilanom, ali i poslednje protiv Simona.

17. minut - Nevoljama Srbije nema kraja - Nemanja Nedović se opet uhvatio za nogu posle jednog oštrog duela i odmah je izašao sa terena. Šepajući. Hrvati su u istoj akciji dali i četvrtu trojku ovom kvartalu, pa je rezultat 33:28.

- Izjava selektora Hrvatske Ace Petrovića na poslednjem tajm-autu:
"Mi smo 27 poena dali kvalitetnom igrom, oni su 25 dali na bazi k....".

16. minut - Neverovatno je šta radi Krunoslav Simon. Niko ne može u hrvatskom timu da postigne koš, ali zato je Simon nezaustavljiv. Već treća njegova trojka za pet minuta i jedini je strelac za svoj timu u drugoj četvrtini. 

15. minut - Teško nam ide u napadu, ali zato nam odbrana daje prednost u odnosu na rivala. Uspeli smo konačno da povežemo redove i nateramo Hrvate na težak izbor akcija. Tako smo i uspeli da umanjimo zaostatak na samo dva poena, a jedan vrlo težak poen postigao je i Nedović nakon ulaza. 

13. minut - Dosta promašaja sa distance imaju košarkaši Srbije, ali zato Simon se ne zaustavlja. Osam uzastopnih poena je ubacio, dve trojke. Na teren se vratio Nemanja Nedović. Na terenu je i Mačvan, koji očigledno nije doživeo težu povredu, što je odlična vest zaista. 

12. minut - U prvoj deonici Bojan Bogdanović, na startu drugog kvartala - Kruno Simon. Hrvatski šuter vezao je pet poena, uključujući i trojku na samom startu, pa Hrvatska vodi sa 24:18.

- U dogovoru pred početak druge deonice Aleksandar Đorđević tražio je od svojih igrača da "odguraju" protivničke centre bar na dva metra ispred koša, kako bi odbrana mogla da se postavi pravilno. 

Kraj prve četvrtine - 19:16 za Hrvatsku!

10. minut - Definitivno se na snimku vidi da Mačvanu krvari nos. Nije dobar znak. Inače, Bogdanović je pogodio prvu trojku za Orlove na meču, posle pet vezanih promašaja celog tima. Ali, dobro je, srpski igrači su vezali šest poena i potpuno istopili razliku - 19:16. 

8. minut - Povredio se Milan Mačvan. Sudario se glavama sa Darijom Šarićem posle jednog duela ispred koša Hrvatske, a izgleda da je stradao nos. Odmah ga je Đorđević zamenio Kalinićem, koji će sada na poziciju četvorke. Tim Ace Petrovića je u narednom napadu realizovao napad i poveo sa - 19:10. 

8. minut - Uspeva Jokić da postigne poene posle još jednog individualnog rešenja, ali iz jako teške pozicije. Činjenica je da su Hrvati dobro popunili reket, jer shvataju da je to najjače oružje srpskog tima - 16:10. 

7. minut - Prvi tajm-aut na utakmici zatražio je Aleksandar Đorđević. Logično, s obzirom na to da Hrvatska ima osam poena prednosti. A evo kako je prekid započeo Đorđević:
"... Šta čekate bre, da počnem da se derem?!"

7. minut - Kockasti pokušavaju da igraju brzu košarku, dok Orlovi ne uspevaju još najbolje da povežu redove. Zbog toga Hrvati na krilima Darija Šarića uzimaju lepu razdaljinu i sada je 14:8. 

6. minut - Sada je kompletna petorka Srbije promenjena, pošto je Milan Mačvan na terenu umesto Birčevića. Hrvatska vodi sa 12:8.

4. minut - Evo i prve trojke na utakmici, koju ubacuje Leni Ukić. U međuvremenu Srbija je ponovo izgubila posed lopte, a Šarić uvećava razliku i sada je 11:6. Kockasti su u seriji 11:2. Đorđević pravi višestruku izmenu pa su na klupu otišli Marković, Nedović, Raduljica i Kalinić, a na terenu su Jović, Bogdanović, Simonović i Jokić.

3. minut - Orlovi su uspeli da nateraju protivnika da ispuni bonus već posle dva i po minuta, ali je Roko Leni Ukić doveo Hrvatsku do prvog vođstva posle dobrog dvokoraka na desnu stranu. Tačnije, koš je priznat posle Raduljičine blokade, a lopta je već prvo udarila o tablu - 6:4. 

2. minut - Posle prva dva minuta Orlovi su bolje otvorili meč. Snažno u odbrani, koncentrisano u napadu. Trenutni rezultat je 2:4.

1. minut - PREOKRET! Inače, selektor Aleksandar Đorđević je u poslednjem trenutku promenio sastav prve petorke, što je potvrdila i televizija Arena Sport tek na početku meča, pa je tako Nemanja Nedović u igri od prvog minuta umesto Bogdana Bogdanovića. Odlična vest za srpski tim. A do pred sam početak meča činilo se da Nedović uopšte neće igrati. Veliki preokret. 

Počinjemo! Srpski tim će na teren izaći u sastavu: Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Raduljica. 


22.52 - Inače, hrvatski tim neće moći da računa na povređenog Marija Hezonju

22.45 - Inače, Srbija je poslednji poraz od Hrvatske doživela 2011. godine, na prijateljskoj utakmici, a od tada Orlovi imaju tri vezane pobede. 

22.25 - Mada nemamo zvaničnu potvrdu iz Argentine, možemo slobodno da konstatujemo da će Orlovi u meč ući bez povređeniog kapitena Miloša Teodosića. Njega će selektor Aleksandar Đorđević odmarati kako bi se potpuno oporavio za početak Olimpijskih igara. Jer, ma koliko susret sa Hrvatskom bio atraktivan, rezultat u ovom momentu nije u prvom planu. 

22.23 - Ako to još niste uradili, možete i da pojurite pobedu Srbije u kladionici MOZZART. Kvota na dvojku je 1,55, a sve kvote možete pogledati OVDE

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, kao što ste i navikli direktan tekstualni prenos iz Kordobe možete pratiti na našem sajtu. Potrudićemo se da svim čitaocima prenesemo dešavanja iz Kordobe i iz susreta koji nikada i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Naravno, u pitanju je duel Srbije i Hrvatske. Utakmica je na programu od 23.00 (TV Arena Sport).


FUDBAL: U poslednje dve utakmice drugog kola rumunskog prvenstva, postignuti su sledeći rezultati:

Univerzitatea Krajova – Targu Mureš 2:1 (1:0)
/Nuno Roča 33, Mazarače 66 - Ziku 48/, došao kec na kvotu 1,50

Konkordija - Voluntari 0:4 (0:0)
/Novak 61, Kapacina 75, Ivanovići 84, Balan 90+1/, došla dvojka na kvotu 2,95

Izveštaj sa tih mečeva potražite OVDE.

FUDBAL: Završene su obe utakmice današnjeg programa u Premijer ligi Rusije. Krasnodar je na svom terenu lako izašao na kraj sa novajlijom Tomom i pobedom 3:0 ispoštovao sve koji su čekali keca na kvotu 1,40, dok je Rubin u Kazanju odigrao samo 0:0 sa Amkarom, pa je umesto priželjkivanog keca došao iks na kvotu 3,30. Izveštaje sa tih mečeva pogledajte OVDE.

BET INFO:

Ovo je pet najigranjih parova dana u MOZZART Sport

4307: KRASNODAR - TOMSK (tip 1, kvota 1,40)

1905: OLIMPIJA - KRŠKO (tip 1, kvota 1,32)

4308: RUBIN KAZANJ - AMKAR (tip 1, kvota 1,80)

4525: UNIVERZITATEA - TARGU MUREŠ (tip 1, kvota 1,40)

5428: VARNAMO - DEJERFORS (tip 1, kvota 1,65)

PREDLOZZI I TIPOVANJA: Naravno i danas smo pripremili vašu omiljenu rubriku. Naša predloge možete da pročitate OVDE.

LUDI TIKET, ponedeljak, 269. 221 dinara: Favoriti ga nisu izneverili 

ludi tiket

LUDI TIKET (-), ponedeljak, 1.901.269 dinara: Belgijanci ga ostavili bez miliona

ludi tiket

MLB Liga: Rezultate američke bejzbol lige, kao i današnju ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDE.

BET INFO: Kao i svakog dana, preporučujemo vam da obratite pažnju na NAJAVU DANA, obrađenu iz našeg ugla. Onda nam napišite koje su vaše sigurice, šta bi moglo da se proba, a šta da izbegne.

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta, dobro jutro. Dobro došli u naš svakodnevni blog posvećen svim ljubiteljima sportskog klađenja u kome ćemo vas pravovremeno informisati o svim značajnijim događajima koji slede, ali i koji su završeni. Ostanite uz nas i pored najnovijih vesti iz sveta sporta čitajte predloge, bet analize i ostale kladioničarske sadržaje.


tagovi

Srbijasportsko klađenjekladioničarski danEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara