Tomislav Ivković (©FK Željezničar)
Tomislav Ivković (©FK Željezničar)

Krenule trenerske rokade u BiH: Krunić bivši, Ivković na izlaznim vratima

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 14:34

Ko je sledeći?

Nekako smo navikli da prvenstvene pauze u fudbalu, uzročno posledično donose i promene trenera. Kada je početkom decembra okončan jesenji deo polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, samo je bilo pitanje vremena kada će pasti prva trenerska glava.

Nekoliko timova je to uradilo tokom trajanja polusezone, a rekorder je banjalučki Borac, koji je promenio čak tri trenera. Umesto Marka Maksimovića, došao je Zoran Kiza Milinković, a nakon njega na klupu banjalučana seo je Nemanja Miljanović.

Izabrane vesti

Menjali su i ostali, a jedini koji su od početka ostali na klupama su Sergej Jakirović iz Zrinjskog, Feđa Dudić iz Veleža, Goran Sablić iz Sarajeva, Mladen Žižović iz Slobode, te Husref Musemić iz Tuzle Siti. Među njima je bio i Branislav Krunić iz Leotara, ali definitivno on novu polusezonu neće dočekati kao trener tog kluba. Kako stvari stoje, ista sudbina očekuje i Tomislava Ivkovića iz Željezničara, jer se u sarajevskim kuloarima već uveliko priča o njegovom odlasku.

 Tomislav Ivković je u Željezničar došao na leto. U situaciji kada niko nije hteo da preuzeme vruć krompir u ruke. Hrvatski stručnjak je prihvatio odgovornost i, iz ove perspektive, može se reći odlazi svetla obraza. Jer tim sa Grbavice je u prethodnom periodu zapao u ozbiljnu krizu. Finansijsku, strukturnu, igračku. Svi ti problemi pratili su Željezničar tokom jesenje polusezone. Igrački kadar je bio limitiran, a sudbina kluba u pojedinim trenucima na staklenim nogama. Međutim, Ivković je uspeo da izvuče maksimum iz svega, te na pauzu ode sa šestog mesta i solidnom bodovnom zalihom. Za navijače premalom, ali s obzirom na sve prateće okolnosti i više nego zadovoljavajućom.

Ipak, pošto se, kako stvari stoje, kraj krize ne nazire, poslednji sastanak u sarajevskom premijerligašu odlučio je da se putevi sa legendarnim golmanom Dinama, Crvene Zvezde i Sportinga, te jugoslovenske reprezentacije, raziđu. Za sada, zvanične potvrde nema, ali čini se da je ljubav između Želje i Ivkovića pukla.  

Posle poprilično neuspešne polusezone, u kojem je Leotar završio na pretposlednjem mestu Premijer lige Bosne i Hercegovine, u taboru Trebinjaca odlučili su da naprave rezove. Dosadašnji trener Branislav Krunić postao je bivši, a naslediće ga Miodrag Bodiroga. Bivši igrač ovog kluba, koji je bio trener u omladinskim kategorijama.

Iako je u samom početku Leotar igrao jako dobro, pa se sredinom prvog dela činilo da je daleko borba za opstanak, čini se da je katastrofalna forma pred kraj polusezone presudila. U poslednjih sedam kola, Trebinjci su osvojili svega dva boda, a evidentna je bila i lošija igra, što je bio još jedan razlog da se Leotar i Krunić raziđu.

18.30: (1,30) Inter (6,00) Torino (11,0)

Sigurno je da će ovo biti samo inicijalna kapisla za predstojeće trenerske rokade, jer teško je očekivati da ovoliki broj njih ostane na klupi od početka do kraja. Bar kada je reč o Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pominjalo se i da će Sergej Jakirović iz mostarskog Zrinjskog krenuti put Maksimira, na užarenu trenersku klupu zagrebačkog Dinama, ali kako stvari stoje, čini se da će to još malo pričekati.

Široki Brijeg, bijeljinski Radnik i prijedorski Rudar su, u toku polusezone, glavne trenere Tonija Karačića, Vlada Jagodića i Nikicu Milenkovića zamenili pomoćnicima, Jurom Ivankovićem, Veliborom Đurićem i Markom Tešićem, kojima i nije toliko loše krenuo trenerski posao. Međutim, realno je očekivati da će svi pomenuti klubovi posegnuti za nekim iskusnijim trenerskim imenima.

Slična stvar je i sa Posušjem, koje je usred polusezone umesto Denisa Ćorića imenovalo Stipu Balajića, koji je uspeo da tim izvuče iz opasne zone, ali će rezultati i forma tima sigurno diktirati i njegov status, jer vremena za ekipe koje se bore za opstanak nema puno.

Sve u svemu, jasno je da nas očekuje turbulentan period, jer će sredinom januara premijerligaši krenuti sa pripremama. Do tada, plan i program se već uveliko mora imati.


tagovi

FK ŽeljezničarŽeljezničarTomislav IvkovićLeotar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara