Kristijan Pulišić (©Reuters)
Kristijan Pulišić (©Reuters)

Kristijan Pulišić prebačen u bolnicu, žalio se na vrtoglavice

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 23:30

Strelac pobedonosnog gola završio na skeneru

Slave ljubitelji “sokera“ u SAD istorijski prolazak u osminu finala na Mundijalu posle minimalnog trijumfa nad Iranom (1:0), ali i sa dosta zebnje iščekuju da čuju kakvo je stanje dvojice heroja nacije – Kristijana Pulišića i Džošue Sardženta.

Krilni napadač Čelsija i strelac pobedonosnog gola za SAD pretrpeo je žestok sudar sa golmanom Irana Alirezom Beiranvandom u momentu kada je zatresao mrežu posle centaršuta Seržinja Desta, zbog čega nije mogao propisno da proslavi veliki trenutak u reprezentativnoj karijeri. Posle nekoliko minuta neizvesnosti Pulišić je pokušao da se vrati na teren, ali nije bilo moguće jer je osetio vrtoglavice dok se istovremeno žalio na bolove u predelu abdomena.

Izabrane vesti

Subota, 16.00: (1,95) Holandija (3,50) SAD (4,40)

Selektor SAD Greg Berhalter nije želeo da rizikuje previše, zbog čega je Pulišića zamenio pred sam kraj poluvremena, a kako je naknadno objavljeno, on je odmah prebačen u lokalnu bolnicu zbog jakih bolova u pratnji dvojice medicinskih radnika i članova reprezentacije. Nekoliko sati kasnije konstatovana mu je povreda karlice, a njegovo stanje pratiće se na dnevnoj bazi.

Odmah posle utakmice Berhalter je poručio da nije siguran kakvo je Pulišićevo stanje...

“Nemam još nikakve informacije od mojih saradnika. Ali, govorim sve vreme, prelepo je što se jedan od naših najboljih igrača dao toliko za ovaj tim, što je radio mnogo da bi stigao do gola. Toliko toga dobrog mogu da kažem o Kristijanu“, poručio je selektor Amera i dodao:

“Kristijan je u bolnici iz predostrožnosti, žalio se na vrtoglavicu. Pretrpeo je jak udarac u abdomen“.

Uz Pulišića velika je misterija oko stanja još jednog mladog napadača – Džoša Sardženta. On je u 74. minutu nezgodno stao na nogu i učinilo se kao da je napravio hiperekstenziju kolena, zbog čega nije mogao dalje da nastavi susret. Ipak, američki mediji tvrde da se Sardžent više žali na povredu skočnog zgloba, neko kolena. Pominje se nezvanično čak i da je u pitanju Ahilova tetiva, ali još nema zvaničnih informacija.

Napadač Noriča se nalazio u velikim bolovima, zbog čega je takođe morao napolje pre vremena. Kako je susret sa Holandijom u osmini finala Mundijala već u subotu, Pulišić i Sardžent mogli bi da se nađu u trci sa vremenom.

Bilo bi jako teško za Amerikance da budu konkurentni Lalama, čak i ako jedan od njih dvojice ne budu u kombinaciji...


tagovi

reprezentacija SADKristijan PulišićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara