(©AFP)
(©AFP)

Kristofer Vu pomogao Olimpiku da prekine crnu seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 22:48

Matićev Ren poražen na Velodromu sa 0:2

Posle rezultatske klackalice i napete pobede nad Ajaksom u Ligi Evrope (4:3), Olimpik Marselj je slavio i u prvenstvu Francuske. Na Velodromu je srušen Ren - 2:0, u velikoj meri zahvaljujući dekoncentrisanom Kristoferu Vuu, štoperu gostujućeg tima koji je u 7. minutu skrivio penal faulom nad Ilimanom Endiajeom, a u 61. oštrim startom na Žofrija Kondogbiju dobio direktan crveni karton.

Prednost igrača više domaćini su imali svega šest minuta, pošto je Endiaje isključen nakon prekršaja nad Belosijanom, ali stigli su da je iskoriste da dupliraju prednost i golom Azedina Unaija u 65. minutu obezbede pobedu. Posle samo dva boda iz tri utakmice Lige 1, deluje da se ekipa Đenara Gatuza trgla i da je spremna za pomak u gornji deo tabele.

Izabrane vesti

Olimpik Marselj je sada deveti na tabeli, sa 10 bodova zaostatka za trećom pozicijom, poslednjom koja garantuje direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona sledeće sezone. S obzirom na to da je francusko prvenstvo godinama unazad prilično neizvesno kada je reč o borbama za evropske vize, neće biti iznenađenje ukoliko ekipa iz grada poznatog po čuvenoj luci uspe da nadoknadi zaostatak za Monakom. Ispred su još Nica sa +12 i PSŽ sa ogromnih +16.

Ceo meč za goste odigrao je Nemanja Matić, ali nije uspeo da pomogne saigračima da večeras učine nešto više od rutinskog poraza. Rani pogodak Pjer-Emerika Obamejana sa bele tačke značajno je uticao na samopouzdanje domaćeg tima koji je pružio jednu od najboljih (najsigurnijih) partija od početka sezone, dok su gosti delovali prilično izgubljeno.

Videlo se to i kod Unaijevog slaloma kroz odbranu za 2:0, a i u podatku da ni iz jednog od deset šuteva nisu uspeli da pošalju loptu u okvir gola koji je branio Pau Lopez. Postigao je Marselj i treći gol u 78. minutu, precizan je bio Amin Harit, ali je poništen zbog malog ofsajda u kojem je prethodno bio Muriljo.

Domaćinima je ovo bila prva pobeda u prvenstvu posle četiri utakmice u kojima su osvojili tek dva boda. U narednom kolu Olimpik će ponovo igrati kod kuće, protiv imenjaka iz Liona. Bio je to nekada veliki derbi francuskog fudbala, ali gosti sada dolaze na Velodrom sa fenjerom u rukama i svega sedam bodova iz 13 mečeva.

Nemanja Matić i Ren će, iako na svom stadionu, imati težak zadatak protiv Monaka.

FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Rems - Strazbur 2:1 (2:0)

/Ričardson 10, Darami 42 - Gameiro 88pen/

Subota

Lans - Lion 3:2 (1:1)

/Said 26, Frankovski 52, 74 - O'Brajen 15, 72/

Nant - Nica 1:0 (1:0)

/Mole 25/

Nedelja

Avr - Pari Sen Žermen 0:2 (0:1)

/Embape 23, Vitinja 89/

Brest - Klermon 3:0 (2:0)

/Del Kastiljo 20pen, 51, Pereira Laž 34/

Monako - Monpelje 2:0 (1:0)

/Minamino 9, Ben Jeder 90+2/

Tuluz - Lorijan 1:1 (0:0)

/Dalinga 72 - Dijeng 90+1/

Lil - Mec 2:0 (2:0)

/Jazidži 45+1, Dejvid 45+5pen/

Olimpik Marselj - Ren 2:0 (1:0)

/Obamejan pen 8, Unai 65/



tagovi

MarseljFrancuska 1Nemanja MatićPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara