©Reuters
©Reuters

Kup afričkih senzacija!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 20:17

Namibija napravila novo veliko iznenađenje u Obali Slonovače i savladala tunis na startu - 1:0

Ekvatorijana Gvineja je zaustavila Nigeriju, Mozambik Egipat, Zelenortska Ostva su savladala Ganu, Gvineja je stopirala Kameru, a Angola Alžir, ali seča favorita to nije bila završena. Niz je kompletirala Namibija, koja je večeras priredila veliko iznenađenje u grupi E i savladala Tunis golom Deona Hotoa u 88. minutu - 1:0 (0:0).

Tunišani ne spadaju u grupu glavnih favorita kada je u pitanju borba za trofej, ali je Namibija jedna od selekcija kojoj se nisu davale baš nikakve šanse pred početak turnira. Ipak, Kolina Bendžamina je na ovoj utakmici pretila iz svog najjačeg oružja, kontranapada. Na kraju, bili su bliži pobedi i to su krunisali sjajnom akcijom u 88. minutu. Posle kornera za Namibiju, lopta je otišla na levi bok, odakle je Betuel Muzeu gađao drugu stativu, gde je sam bio Hoto i glavom poslao loptu pod prečku nemoćnog Behira Ben Saida.

Izabrane vesti

Reprezentacija koju vodi Žalel Kadri imala je preko 60 odsto loptu u svom posedu. Tunis je konstatno pretio, imao nekoliko situacija koje su mogle da budu pretvorene u vodeći pogodak, mada je Namibija konstatno pretila iz kontranapada.

Jusef Msakni je imao dve dobre šanse, pretili su i Ali Malul i Jasin Kenisi, ali se odlični Lojd Kazapua nije dao savladati. Sa druge strane, na početku oba poluvremena odlične prilike prokockao je i Peter Šaluil, kojem je malo nedostajalo da bude tragičar Namibije, ali je Denon Hoto bio posebno motivisan u završnici meča.

KUP AFRIČKIH NACIJA, 1. KOLO:

Utorak:

Grupa D

Alžir - Angola 1:1 (1:0)

/Bunedžaa 18 - Mabululu pen 68/

Burkina Faso - Mauritanija 1:0

/Traore 90+6/

Grupa E

18.00 (1,37) Tunis (4,50) Namibija (13,00)

21.00 (1,92) Mali (3,35) Južna Afrika (4,30)



tagovi

Kup afričkih nacija 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara