Kristofer Enkunku (© Rueters)
Kristofer Enkunku (© Rueters)

Lajpcig je najbolji u Bundesligi ove godine: Čovek-tim odveo ekipu na treće mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 21:41

Enkunku asistent, Soboslaj strelac za slavlje u Leverkuzenu

Smena na trećem mestu bundesligaške tabele. Bajern će biti prvak, Borusija iz Dortmunda druga, a najveće šanse da im se pridruži u Ligi šampiona posle 30. kola ima Lajpcig, pošto je u direktnom duelu kandidata za plasman u elitni evropski kup savladao Bajer u Leverkuzenu, obišao ga i sa mnogo više izgleda čeka završnih 360, minuta, dok će Farmaceuti morati da se bore sa Frajburgom, pošto im je ekipa Kristijana Štrajha prišla samo na bod.

Utakmicu na Baj areni rešio je momak koji bi „izmislio“ gol taman da šutne loptu iz svlačionice. Presedeo je na klupi prvo poluvreme Kristofer Enkunku, ušao početkom drugog, sa njim u sastavu gost je ubrzao, a Francuz natsavio prolećni teror, pošto je servirao šansu Dominiku Sobolslaju, a Mađar pogodio za 1:0 na koncu nedeljnog programa.

Izabrane vesti

Bila je to osveta ekipe Domenika Tedeska za jesenjih 1:3 na Red bul areni i potvrda da je u ovom trenutku Enkunku nezaustavljiv. U sedmici kad je maltene sam odveo ekipu iz Donje Saksonije u polufinale Lige Evrope (dva gola Atalanti u Bergamu) preuzeo je ulogu asistenta i rešio zahtevan meč. Bila je to 13. asistencija sjajnog ofanzivca, dao je 17 golova u prvenstvu, što znači da su u Ligama petice u borbi za bodove ove sezone više doprineli svojim klubovima samo Kilijan Mbapbe (PSŽ), Karim Benzema (Real po 35), Robert Levandovski (Bajern, 33) i Mohamed Salah (Liverpul, 31). Kad se posmatra samo kalendarsa godina u svim takmičenjima: 14 golova, devet asistencija. Niko ne može da ga čuva.

Trener Domeniko Tedesko napravio je čak sedam promena u odnosu na gostovanje u Italiji pre tri dana. Umesto Simakana, Anhelinja, Henriksa, Enkunkua, Olma i Lajmera, počeli su Kampl, Klosterman, Mukiele, Halštenberg, Forsberg, Adams, Soboslaj i Poulsen. Bez problema za Lajpcig, koji je i pre odlučujućeg trenutka imao šanse (Soboslaj pogodio stativu, udarac Enkunkua blokirao Ta, probao i Mukiele). Na kraju minimalnih, ali zasluženih 1:0 za status najboljeg kluba Nemačke ako se posmatraju samo rezultati u 2022.

Leverkuzen je imao dobre situacije preko Muse Dijabija i Patrika Šika, međutim, ni iz šestog pokušaja pred svojom publikom nije uspeo da nađe način da savlada Lajpcig.


BUNDESLIGA – 30. KOLO

Subota

Augzburg - Herta 0:1 (0:1)

/Serdar 49/

Dortmund - Volfsburg 6:1 (5:0)

/Rote 24, Vitsel 26, Akandži 28, Džan 34, Haland 38, 54 - Baku 81/

Frajburg - Bohum 3:0 (2:0)

/Kibler 4, Šalai 17, 53/

Majnc - Štutgart 0:0

Borusija Menhengladbah - Keln 1:3 (0:3)

/Embolo 85 - Modest 5, Kajnc 20, Ljubičić 34/

Nedelja

Arminija Bilefeld - Bajern 0:3 (0:1)

/Laursen 11ag, Gnabri 45+7, Musijala 85/

Hofenhajm - Grojter Firt 0:0

Union Berlin - Ajntraht Frankfurt 2:0 (2:0)

/Avonji 17, Premel 21/

Leverkuzen – Lajpcig 0:1 (0:0)

/Soboslaj 69/




tagovi

Bajer LeverkuzenRB LajpcigRed Bul LajpcigKristofer Nkunku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara