Mo Simakan (©Reuters)
Mo Simakan (©Reuters)

Lajpcig novim ugovorom vezao i Simakana: Ko voli, nek plati debelo

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 16:51

Posle Joška Gvardiola, nemački klub odlučio da ne pusti ni svog drugog štopera bez ozbiljnih para na stolu

Nastavi li ovim ritmom, Joško Gvardiol bi lako mogao da ponese epitet najboljeg štopera Mundijala. Osetili su da bi mladi hrvatski defanzivac mogao dodatno da podigne nivo u Kataru, zbog čega su u Lajpcigu insistirali na tome da pre odlaska na najveću svetsku smotru potpiše novi ugovor, što se na kraju i dogodilo u jeku interesovanja Čelsija. Posle Gvardiola, koga sada navodno prati i Real Madrid, nemački klub je odlučio da blindira i svog drugog štopera kako bi sprečio prerani odlazak, za manju sumu novca od projektovane.

Zbog toga je Lajpcig sa zadovoljstvom objavio da je Simakan produžio saradnju do juna 2027. godine! U ovom trenutku nije poznato da li mladi reprezentativac Francuske ima otkupnu klauzulu ili, ali svakako novonastala situacija otežava posao čelnicima Totenhema koji su bili spremni da krenu u ozbiljan napad na njegov potpis.

Izabrane vesti

“Mo Simakan je igrač koji je već ostvario veliki napredak u Lajpcigu i, sa samo 22 godine, ima veliki potencijal da postane još i bolji. Pogotovo na novoj poziciji desnog beka. on je uradio veliki posao na krilu, gde je pokazao da pored defanzivnih ima i napadačke kvalitete, što je dokaz njegove fleksibilnosti“, poručio je sportski direktor Maks Eberl.

Subota, 20.00: (3,15) Engleska (3,20) Francuska (2,50)

I baš tako, Simakan je ove sezone eksplodirao kraj desne aut linije, gde se za kratko vreme snašao odlično. Ne samo što je postigao tri gola, već je namestio još pet! Od toga tri u Ligi šampiona. Naravno, to je odmah privuklo veliku pažnju najbogatijih evropskih klubova, poslednje Totenhema. Sportski direktor Fabio Paratići se na izričiti zahtev Antonija Kontea pripremao da započne razgovore sa Lajpcigom oko visine obeštećenja, ali ovaj potpis izvesno znači da od izlaznog transfera ove zime neće biti ništa. Na leto možda, a tada bi njegova cena mogla dodatno da poraste nastavi li da igra ovako.

Simakan je u Lajpcig stigao pre godinu i po dana iz Strazbura za 15.000.000 evra. Odmah je pokazao znake napretka, a kako je došao u sredinu koja daje veliki prostor mladim igračima, iskoristio je svaki minut na terenu da pokaže veliki potencijal.


tagovi

Mohamed SimakanZimski prelazni rok 2023RB LajpcigRed Bul LajpcigTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara