Hičan Hvang (©Reuters)
Hičan Hvang (©Reuters)

Lajpcig pazario Vernerovu zamenu za 18.000.000

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.06.20. | 16:22

Skaj tvrdi da je ugovor već potpisan...

RB Lajpcig nije dugo tragao za Vernerovom zamenom. Pominjala su se razna imena poslednjih nedelja, najčešće se u vezu sa Bikovima dovodio Milot Rašica iz Verdera, da bi na kraju ipak proradila prirodna veza i novi napadač kupljen je u sestrinskom RB Salcburgu.

Prema pisanju nemačkog Skaja, reprezentativac Južne Koreje Hičan Hvang (24) već je stavio paraf na ugovor sa nemačkim bundesligašem i pitanje je dana kada će dva kluba obelodaniti da je posao zaključen.

Izabrane vesti

Skaj donosio i detalje: visina obeštećenja koje ide Austrijancima iznosi 15.000.000 evra, s tim da će kroz razne "lake bonuse" Lajpcig vrlo brzo na tu cifru morati da dožda još 3.000.000.

Hvang je igrač karakteristika sličnih Vernerovim, brz i prodoran i baš kao nemački as može da igra na sve tri pozicije u navali - levo, desno, kao centralni napadač. Ove sezone Korejac je blistao posebno u Ligi šampiona, pošto je na šest utakmica u grupi postigao tri i namestio pet golova. U svim takmičenjima ukupno, od početka sezone - 16 pogodaka i 21 asistencije. Utisakj je da je RB Lajocuig za relativno mali novac dobio ono za čim je tragao.

Hičan Hvang već ima iskustvo igranja u Nemačkoj. Prošle godine igrao je Hamburger kao pozajmljeni igrač, a u Salcburg je stigao još kao 19-godišnjak iz Koreje bez obeštećenja.


tagovi

Hvang He Čan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara