Serlot (© Reuters)
Serlot (© Reuters)

Lajpcig šalje Serlota u San Sebastijan, Vilijan Žoze ide u Betis

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 11:12

Efekat pozajmica

Ideja je bila da zameni Tima Vernera. Mada, kao što se nemački reprezentativac nije proslavio u Čelsiju, tako je i Aleksandar Serlot zakazao u RB Lajpcigu. Posle samo jedne sezone u Donjoj Saksoniji, nemački klub će se rastati sa norveškim centarforom.

Privremeno, jer će ga poslati na pozajmicu u Španiju. Prema informacijama Bilda, saradnja Serlota i Andalužana je utanačena i do kraja prelaznog roka Norvežanin će promeniti sredinu. Takav epilog nagovestio je njegov otac Joran, gostujući na jednoj lokalnoj televiziji, rečima da 25-godišnji špic „150 odsto“ ide u drugi klub.

Izabrane vesti

Razumljivo, ako se ima u vidu da nije opravdao 20.000.000 evra uloženih u njegovu kupovinu od Kristal Palasa posle spektakularne sezone na pozajmicu u turskom Trabzonu. Bundesliga je, ipak, nešto posebno. Pet prvenstvenih i jedan gol u Ligi šampiona manji su učinak od očekivanog, a još kad se zna da je Lajpcig kupio od Ajntrahta Andrea Silvu, a Portugalac već upisao gol i asistenciju, procena čelnika je da Serlot može da ide.

Ponuda nije manjkalo. Zvali su ga neki turski klubovi, pominjao se Marselj kao vrlo zainteresovan posle odlazaka Darija Benedeta i teške povrede Arkadijuša Milika, ali najkonkretniji je bio Real Sosijedad. Plan Baskijaca je da oforme skandinavski tandem u napadu, tako što bi Šveđaninu Isaku pridružio Norvežanina Serlota. I to zato što ostaje bez Vilijana Žozea.

Brazilac se seli u Betis. Takođe na pozajmicu, s tim što je u papirima ostavljena mogućnost otkupa po ceni od 8.500.000 evra. A sve zato što je Manuel Pelegrini ostaje bez jednog napadača, imajući u vidu da je Loren Moron pred selidbom u Espanjol. Takođe na zajam.

Kad kaša nema, samo pozajmice dolaze u obzir...


tagovi

Aleksander SerlotVilijan ŽozeTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara