Upamekano u duelu sa Milerom (©Reuters)
Upamekano u duelu sa Milerom (©Reuters)

Lajpcig upotrebio "Verner-caku", Upamekano ostaje još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 09:30

Mladi Francuz zauzvrat verovatno dobija prihvatljivu izlaznu klauzulu za iduće leto...

RB Lajpcig odneo je značajnu pobedu na fudbalskom tržištu. Čelni ljudi Red Bulovog mezimčeta, kako javlja uvek dobro obavešteni Bild, ubedili su Dajota Upamekana da produži ugovor na još godinu dana, što znači da jedan od najboljih mladih štopera na svetu niti odlazi ovog leta, niti narednog bez obeštećenja.

Dugo je Upa tema u transfer-vestima širom Evrope, mnogi klubovi dovodili su se u vezu sa njim, najčešće Arsenal i Bajern Minhen, međutim očito da će sada uslediti zatišje pred buru koja nas očekuje leta 2021. Nije Lajpcig veliki dobitnik samo iz razloga što će zadržati jednog od svojih najboljih igrača još 12 meseci, nego i zbog toga što je realno očekivati da se situacija oko korna-krize stabilizuje za godinu dana, a to bi trebalo da znači i povratak tržišnih cena na staro.

Izabrane vesti

Međutim, neće Bikovi moći da se nadaju nekim astronomskim sumama od obeštećenja ukoliko se ispostavi da su zapravo iskoristili istu "foru" kao sa Timom Vernerom, kada su ga ubedili da produži ugovor na godinu dana, a zauzvrat ubacili vrlo prihvatljivu otkupnu klauzulu koju će Čelsi ovog leta aktivirati.

Tokom prethodnih meseci pominjalo se da Upamekano ima otkupnu klauzulu postavljenu na 80.000.000 evra, zatim su je mediji "svukli" na 60.000.000, ali onda se dogodila pandemija i čak i ta druga suma bila je neprihvatljiva za zainteresovane.

Bild tvrdi da će Upa dobiti značajno povećanje plate, pa opet, zasad nema reči na koliko bi ta nova izlazna klauzula trebalo da bude postavljena.

Jedno je izvesno, biće to brojka daleko manja od 80.000.000, a verovatno i od 60.000.000 evra.


tagovi

Dajo UpamekanoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara