©Star Sport
©Star Sport

Lalatović dobio poziv iz Ukrajine! Ako potpiše, igraće u Evropi i Hrvat će mu biti pomoćnik

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 17:06

Srpski strateg među glavnim kandidatima za preuzimanje Zorje iz Luganska

Nenad Lalatović bi trenersku karijeru mogao da nastavi u Ukrajini. Kako pišu tamošnji mediji, doskorašnji trener Mladosti GAT, nalazi se među najužim kandidatima za preuzimanje klupe Zorje iz Luganska.

Isti izvori navode da bi Lalatovićev pomoćnik u novom klubu trebalo da bude mladi hrvatski stučnjak Mladen Bartulović, koji je do sada radio kao pomoćnik u ukrajinskom Ingulecu, a ovog leta pomaže Aleksandru Čižovu da pripremi ekipu za novu sezonu.

Izabrane vesti

Glavni protivkandidat srpskom stučnjaku je još jedan bivši igrač Šahtjora iz Donjecka, Valeri Krivencov, kojeg navodno podržavaju savetnici predsednika kluba Evgenija Galera.

Zorja je imala odličnu sezonu iza sebe, u kojoj je završila na trećem mestu, ali će izvesno ostati i bez trenera pošto je Holanđanin Patrik van Leven veoma blizu preuzimanja Šahtjora.

Lalatović ima prilično bogatu trenersku karijeru iza sebe. Počeo je još 2011. godine u Sremu, a potom je vodio Proleter iz Novog Sada, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu, Čukarički, Radnički iz Niša, Al Batin, Borac iz Banjaluke i Mladost GAT. Bio je i selektor selekcija Srbije do 20 i 21 godine.

Temperamentni strateg će u ukrajnskom fudbalu "naslediti" Pericu Ognjenovića, koji je prošle godine vodio Metalist iz Harkova, ali je sa njim ispao iz najvišeg ranga takmičenja, posle čega je došlo do raskida saradnje.

Zorja je sezonu zavšila iza Šahtjora i Dnipra, čime je obezbedila plasman u plej-of za Ligu Evrope. To znači da bi Lalatović kao novi trener ekipe najmanje imao zagarantovano učešće u Ligi konferencije i priliku da se izbori za drugo po kvalitetu klupsko takmičenje na Starom kontinentu.


tagovi

Nenad LalatovićZorja Luganjks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara