Nenad Lalatović (©MN Press)
Nenad Lalatović (©MN Press)

Lalatović najavljuje povratak titule u Republiku Srpsku: Ovo je uređena zemlja, a liga jako dobra

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 17:48

Na listi želja novog trenera banjalučkog Borca Nikola Ninković, Ibrahim Mustafa, Saša Jovanović, Nikola Andrić...

Uveliko se pričalo, špekulisalo, nagađalo. Sada dileme više nema. Nenad Lalatović novi je trener banjalučkog Borca. Još zimus su banjalučkim kuloarima krenule priče oko dolaska temperamentnog stratega na klupu kluba iz Platonove ulice, ali su nade vrlo brzo raspršene budući da se mladi trener odlučio za Kragujevac i Radnički. Ostavio je tim sa Čika Dače u Superligi i krenuo u potragu za novim angažmanom.

Nije se dugo čekalo, a putevi sa Banjalukom opet su se ukrstili.

Izabrane vesti

Iako se iz njegove izjave neposredno posle izborenog opstanka sa Radničkim moglo naslutiti da će ga put odneti mnogo dalje od BiH, sada će svoje trenersko znanje pokazati i na premijerligaškim terenima.

"Sigurno je da je veliki izazov raditi u velikom klubu kao što je Borac iz Banjaluke. To je Republika Srpska, naš narod i znam da je klub sa velikom tradicijom kojeg ljudi obožavaju. To je uređena zemlja i Borac želi da vrati titulu u Republiku Srpsku, što je meni bitno. Bosanska liga je jako dobra. Moram da pohvalim sve klubove i Želju, i Sarajevo, Velež, Tuzlu Siti, Zrinjski, svi imaju dobre igrače i ono što ja volim - na svim stadionima je vrela atmosfera“, istakao je Nenad Lalatović u izjavi za Mondo.

Veliki je broj klubova koje je Lalatović trenirao u Srbiji, a istakao je da mu se u novom okruženju sviđa do što je neizvesnost u borbi za titulu veća.

"Jako je kvalitetna liga, poput naše u Srbiji, ali ono što mi se sviđa - jer ovde Zvezda i Partizan skoro ne mogu da izgube utakmicu - u Premijer ligi svako svakog može da pobedi. Nikad se ne zna ko će da osvoji titulu i to je ono što mi se sviđa".

Da se već od starta maksimalno ozbiljno latio posla, pokazuje i činjenica da su već započete promene igračkog, ali i stručnog kadra. Dosadašnji trener Tomislav Ivković i njegov pomoćnik Armando Marenzi više nisu u klubu, iako je bilo najavljeno da će Ivković ostati da radi na funkciji sportskog direktora. Odrešene ruke su dobili napadač Panajotis Moraitis, te krilni igrač Ferhad Ajaz, a na izlaznim vratima su i Goran Brkić i Ante Živković.

Uveliko se govori da će Lalatović put Banjaluke sa sobom povesti dvojac bekova, Nikolu Andrića koji je prethodnu sezonu igrao u Radničkom iz Kragujevca, te Milana Sprema koji je u minuloj sezoni nastupao za Napredak iz Kruševca.

Na listi želja su i nekadašnji vezista Partizana, prošle sezone novosadskog proletera Nikola Ninković, kao i vezista Crvene zvezde Ibrahim Mustafa, o čemu je Mozzart Sport već pisao.

"Moje želje jesu i Ninković i Mustafa... Već sam obavio razgovor sa (Zvezdanom) Terzićem i on mi je rekao da Mustafa mora da obavi pripreme sa Crvenom zvezdom. Hteo sam i (Sašu) Jovanovića, ali on je u pregovorima sa TSC-om, videćemo šta može da se dovede. Kada bih doveo u Borac i Mustafu i Jovanovića bili bismo dominantni, ali to je jako teško, zato što Jovanović već pregovara, a Mustafa ide na pripreme sa Zvezdom. Andrić je isto moja želja, Ninković isto, on će pregovarati sa klubom pa ćemo videti. Ali smatram da moramo da se pojača ekipa, da Borac bude bolji nego ove sezone. Borac je bio treći, gledao sam dosta njihovih utakmica. Želim da igramo bolji, agresivniji fudbal i da se u svakom trenutku zna ko šta radi i da napravimo rezultat. Želimo da osvojimo jedan od trofeja", istakao je Lalatović u razgovoru za Mondo.

Temperamentni trenero otkrio je, takođe, da je imao ponude iz Saudijske Arabije, ali je na eventualni angažman morao da čeka do 1. jula, što je odbio i odlučio da prihvati poziv Banjalučana.


tagovi

Borac BanjalukaNenad LalatovićBosna i HercegovinaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara