Zvezdin Mustafa – najveća Lalatovićeva želja

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 17:40

Temparemntni stručnjak želi da pozajmi brzonogog Afrikanca od Crvene zvezde

Nema još zvanične potvrde iz Banjaluke, ali je gotovo izvesno da će u novoj sezoni Nenad Lalatović biti šef stručnog štaba Borca. Najavio je temepramentni stručnjak i u izjavi za Mozzart Sport, posle odlaska iz Radničkog, da namerava da se bori za titulu u inostranstvu. Jasna aluzija da je blizu angažmana u reodvima trećeplasiranog tima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Očekuje se uskoro i zvanična promocija, a prema sazanjima Mozzart Sporta Nenad Lalatović je počeo da pravi spisak potencijalnih pojačanja. Najveća želja nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde je momak koji je pod ugovorom sa crveno-belima – Ibrahim Mustafa.

Izabrane vesti

Internacionalac iz Gane je posle priprema sa Crvenom zvezdom u Antaliji prosleđen je na šestomesečnu pozajmicu u Novi Pazar. Pod komandom Tomislava Sivića brzonogi krilni igrač ostavio je više nego solidan utisak. Promašio je mnogo zicera, ali je sa četiri gola i tri asistencije (od toga tri u plej-autu) doprineo da Novi Pazar ostane u ligi. Pokazao je da može da odgovori zahtevima u Superligi, odnosno fudbalu približnog nivoa kao u Bosni. Boravak na klupi Radničkog i dve utakmice protiv Novog Pazara, učvrstile su Lalatovića u stavu da pokuša da izdejstvuje pozajmicu Ibrahima Mustafe. Posebno što bi se mladi ofanzivac u Banja Luci borio za titulu i mogao da nagovesti da li zaslužuje šansu u Ljutice Bogdana.

Čak se Lalatović kod direktorskog tandema Crvene zvezde raspitivao o tome da li je moguće pozajmicu realizovati što pre. Prema preliminarnom planu u Ljutice Bogdana Ibrahim Mustafa je planiran da ide na pripreme. Međutim, pitanje je da li može da se izbori za ozbiljniju šansu pored Aleksandra Kataija. U redu još čeka Nemanja Motika, kao i projekti kluba braća Mituljikić, te Vladimir Lučić koji je briljirao na pozajmici u IMT-u i bio jedan od najboljih igrača Prve Lige Srbije.

Mustafa bi na Gradskom stadionu dobio šansu da stiče i međunarodno iskustvo. Borac je prethodnu sezonu završio na trećem mestu Premijer Lige i dobio mogućnost da igra u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.

Mladi Afrikanac došao je u Crvenu zvezdu kao omladinac. Nije se odmah izborio za šansu, ali je briljirao na prvoj pozajmici u redovima Radničkog iz Sremske Mitrovice. Golovi u tom klubu dali su mu mogućnost da odradi pripreme sa Crvenom zvezdom, potom se i popne stepenicu više kao član Novog Pazara.


tagovi

Borac Banja LukaIbrahim MustafaNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara