Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lalatović sipao posle poraza: Klošarima smeta Tončev, hoće da preuzmu klub!

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 18:57

„Upao sam u neki haos, vuku se repovi od ranije, nešto se dešava, znam da ja nisam smetnja, ali to je posao za gospodina Filipovića, Piksija i FSS“, poručio trener Nišlija

Kao što se i očekivalo, zanimljvio je bilo na pres konferenciji nakon poslednje utakmice 14. kola Mozzart Bet Superlige, u kojoj je kragujevački Radnički iznenadio svog imenjaka u Nišu i pobedio ga sa 3:1.

Treću uzastopnu prvenstvenu pobedu svog tima najpre je prokomentarisao Dejan Joksimović, strateg Kragujevčana:

Izabrane vesti

„Zahvalio bih na gostoprimstvu, fer i korektna utakmica. Na našu sreću, mi smo danas pobedili. Želeo bih mom velikom prijatelju Laletu da u nastavku sezone ostvari svoje ciljeve i ja u to apsolutno ne smunjam. Prvo poluvreme smo odigrali baš onako kako smo pripremali utakmicu, negde nas je to i dovelo do pozitivnog rezultata. U nastavku je Radnički više rizikovao, napali su nas sa više igrača, mi smo to i pretpostavili, iskoristili jednu takvu priliku. Imao je Radnički iz Niša još nekoliko šansi, mogao da postigne još neki gol“, ocenio je Joksimović.

A onda je reč dobio Nenad Lalatović, nakon prvog poraza na Čairu u dva mandata kao trener niškog Radničkog. Govorio je u dahu, punih pet minuta, najpre o samoj utakmici:

„Čestitao bih gostima na zasluženoj pobnedi. Ušli su bolje u utakmicu od nas, mi smo znali za taj njihov šablon, da otvaraju igru sa tri igrača, da im bekovi ulaze i postavljaju se kao dva zadnja vezna, da igraju maltene 3-2-2-3. Ali, šta ima veze da nešto znate i dobro analizirate, kad su moji momci, od prvog do poslednjeg, svi ušli u utakmicu loše, kao hipnotisani. Bez duela, daleko od igrača, bez druge lopte, pravili smo velike greške u pasu, puštali smo igrače, ništa nisu uradili ono što sam tražio od njih. Ja sam im to video u očima u svlačionici pre utakmice, rekao sam im da podignu glavu, pogledi im nisu bili kao pred mečeve sa Spartakom i Čukaričkim. Nisam imao šta drugo nego da probam da rizikujem na poluvremenu, žao mi je što je Štulićev gol bio ofsajd, da smo tada smanjili na 1:2, možda bi sve ovo otišlo u drugom pravcu. Zalsužili smo da postignemo još neki pogodak, ali mogao je i Kragujevac, zaslužena pobeda, ponavljam više su želeli. Još smo ostali bez Pejovića i Savića za narednu utakmicu“, pričao je Lalatović.

A onda se temperamentni stručnjak dotakao nekih drugih tema. Samo u prvom poluvremenu tri sporne situacije desile su se u kaznenom prostoru gostiju, ni u jednoj se nisu oglasili ni sudija Milanović, ni VAR soba. 

Suđenje neću da komentarišem, gospodin Filipović i Fudbalski savez Srbije neka procene sami. Ja ni na jednoj utakmici nisam zadovoljan suđenjem od kako sam došao, ali ne smem da komentarišem. Ako nekome smeta Ivica Tončev ili braća Tončev, a očito da smeta... Ja sam upao u ovaj haos ovde, vidim da je haos, da neke druge struje buše Radnički. Ja tu ne mogu ništa da promenim, očigledno su to neki stari repovi koji se vuku. To je opet posao za FSS, za gospodina Bjekovića, za gospodina Filipovića, za Piksija, koga jako cenim i podržavam i kao trenera i kao čoveka. Da li neko drugi želi da preuzme klub, ja imam informaciju da želi, ali čudne se stvari dešavaju od kako sam došao“.

Nastavio je Lalatović u istom duhu...

„Znam da ima neka grupa koja je dobra sa nekim tamo iz Beograda, ovo se ponavlja već mnogo puta, ali to je Srbija. Ali, da budem najblaži, možemo da imamo korektnije suđenje. Lično imam korektan odnos sa svim sudijama, znam da nisam ja u pitanju, da nisam smetnja, ali zašto bi Tončev bio smetnja? Ovde je sve pod konac, plate u minut. Hoće da dođu neki mešetari, neki klošari, koji nemaju sto dinara ni za kiselu vodu. Znate vi kojima se obraćam. Za vas je Tončev gospodin, nema mesta klošarima u Radničkom“, rekao je Lalatović i ne čekajući pitanja novinara završio pres konferenciju.



tagovi

Nenad LalatovićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara