(©fkvojvodina)
(©fkvojvodina)

Lale predstavile novog trenera i direktora: Stižu pojačanja, priča se sa povratnicima, biće i stranaca...

Vreme čitanja: 5min | sre. 01.06.22. | 14:27

Rastavac i Jovanović kreću ambiciozno

Kao što je već najavljeno, Vojvodina je danas zvanično za novog šefa stručnog štaba imenovala Milana Rastavca, koji će na klupi Stare dame naslediti Dragana Radojičića. Takođe Novosađani su dobili i novog sportskog direktora. Mesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom Ljubiše Dunđerskog zauzeo je Marko Jovanović, koji je istu funkciju obavljao i na Čairu.

Rastavac je deo stručnog štaba Voše bio 2014. godine, kao asistent Zorana Marića. U Novi Sad vraća se posle uspešnih rezultata u niškom Radničkom, a potom i epizoda u Grčkoj (Ksanti i Asteras). U međuvremenu bio je i asistent Mladenu Krstajiću u reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

Pri potpisu ugovora, novoimenovani strateg Lala poručio je da je oduvek želeo da sa prevodi Vojvodinu sa klupe, ali - uspešno.

„Na prvu mogu da kažem „ima nas”. Ima nas koji smo voljni da damo doprinos da Vojvodina pravi mnogo bolje rezultate. Svi koji me poznaju znaju da je moja želja uvek bila da budem Vošin trener. Došao je taj momenat, poklopile su se kockice zahvaljujući prvenstveno gospodinu Zbiljiću. Klub ima veliku tradiciju. Imamo znanje, iskustvo, volju i energiju koju smo spremni da potrošimo na Vojvodinu da napravi velike stvari. Ambicije Vojvodine su uvek najveće, a bavićemo se načinom kako da ih ostvarimo svi zajedničkim snagama. Moja ambicija nije bila samo da budem trener Vojvodine nego da budem uspešan trener Vojvodine“, kazao je Milan Rastavac.

Rastavac je bio poznat po čvrstoj odbrani u Nišu. Istakao je da će Voša igrati ofanzivan fudbal.

„Faza defanzive je po meni osnov igre u fudbalu. Međutim, mora se nadograditi i dobrom ofanzivom. Znam da je Vojvodina klub koji će veći deo utakmica igrati napadački i moramo naći način da pobeđujemo. Sigurno je da će ofanzivni pristup krasiti igru Vojvodine“.

Novi sportski direktor Stare dame Marko Jovanović veruje da će u tandemu sa Rastavcem napraviti uspehe u Voši.

Ovde sam igrao pet godina i proveo najlepše dane u igračkoj karijeri. Afirmisao se kao igrač u Voši i otišao u insotranstvo odavde. Nakon dugo godina vraćam se u ulozi sportskog direktora. Tu sam funkciju obavljao šest godina u Radničkom iz Niša i napravili smo veliki rezultat i dobre transfere, što je svakako potrebno Vojvodini u narednom periodu. Pauzirao sam dve godine i dobro napunio baterije. Nakon razgovora sa gospodinom Zbiljićem nisam imao nikakvu dilemu oko povratka. Mislim da možemo odgovoriti zadacima. Vojvodina mora da bude u vrhu srpskog fudbala, a moramo napraviti transfere, kako bi se olakšalo vođenje kluba. Drago mi je što je tu i Rastavac, sarađivali smo i u Nišu i napravili dobar uspeh zajedno, kao i Goran Šaula koji je meni bio pomoćni trener u Vojvodini dok sam bio igrač“, rekao je Jovanović.

Priču o konkretnim pojačanjima ostavio je za drugi put.

„Što se tiče pojačanja, nećemo o tome pričati danas. Verovatno ćemo imati posebnu konferenciju i tada pričati o tome ko ide, a ko ostaje. Mislim da trenutni tim ima neki potencijal i nekoliko zanimljivih igrača. Međutim, moraćemo da pojačamo ekipu jer Vojvodina ne može biti zadovoljna sedmim mestom na tabeli. Svaka linija tima biće pojačana dobro“.

Najavio je Jovanović da će prvom timu priključiti mlađe igrače.

„Pokušaćemo da našu školu dignemo na još veći nivo. Čestitam momcima koji su napravili sjajan rezultat na EP u Izraelu. Vratili su sjaj mlađim generacijama koji je izostajao već nekih pet, šest godina na velikim takmičenjima. Imamo zaista velike talente i mislim da će na pripremama neki od njih biti priključeni prvom timu. Znam šta znači grb Vojvodine i verujem da će Voša sa ovom pozitivnom energijom praviti rezultate i da ćemo se radovati uspesima“.

Vošini kadetiVošini kadeti

Priča o budžetu i dalje je otvorena.

„Imamo otvoren razgovor o tome. Razgovarali smo o nekim brojkama, ali sve zavisi od toga šta tržište nudi. Znamo kakva pojačanja planiramo da dovedemo i o tome je takođe otvorena priča. U zavisnosti od naših želja, određivaćemo budžet i sve ostalo“.

Jovanović je istakao da je plan da se dovedu i stranci, ali da će tim pojačavati postepeno.

„Imamo nekoliko stranaca na listi. Vojvodina je veliki klub i moramo je dići na nivo da i neki ozbiljniji strani igrači žele da dođu ovde. Nije to samo pitanje novca nego i drugih stvari, srpskog fudbala, marketinga... Ne ide to baš lako, ali borićemo se da se dovodimo bolje igrače. Ne možemo več u prvom prelaznom roku dovesti deset odličnih igrača, to nema nigde na svetu. Tim se pravi na dugogodišnji period, kroz nekoliko prelaznih rokova. Nećemo gomilati igrače, već dovoditi prava pojačanja. Želimo da dovedemo sad dva-tri pojačnja, pa na zimu još dvojicu, trojicu dobrih igrača i da tako tim raste“.

Poručio je da je u planu i povratak bivših Vošinih igrači koji igraju u inostranstvu.

Obavili smo razgovore sa dvojicom bivših, ozbiljnih igrača Vojvodine. Videćemo koliko je realno da napuste svoje klubove u inostranstvu jer su tamo dobro plaćeni. Međutim, sigurno je da postoji njihova želja da se vrate u Vojvodinu. Naša želja je da bivši igrači dolaze na stadion da pružaju podršku. Neće biti svejedno ni Zvezdi, ni Partizanu kada se u loži pojave naši bivši asovi. Biće tada sigurno drugačija slika“, zaključio je novi sportski direktor Lala Marko Jovanović.

ZBILJIĆ: PLANIRAM DUGO DA SE ZADRŽIM OVDE

Novoimenovani predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić rekao je da je cilj da Voša bude prvi klub u Srbiji.

„Kada sam bio u klubu 2016. nisam ispričao svoju priču do kraja. Imaću priliku da to učinim u ovom, ali i u narednom mandatu, jer da vam odmah kažem planiram da se dugo zadržim ovde. Imamo jasan plan. Ozbiljne rezultate pravi struka što pokazuju naši momci koji su napravili uspeh na EP U-17 u Izraelu. Novi teren veštak uskoro će biti gotov, kupljen je i novi autobus. Uradićemo sve što je do nas da Voša bude broj jedan klub u Srbiji. I 2016. godine Rastavac je bio moja velika želja. Sam nagoveštaj da mogu da se vratima na velika vrata u fudbal dao mi je za pravo da ga pozovem. Dogovorili smo se sve za tri minuta. Želim mu dobrodošlicu, kao i Jovanoviću i Šauli (prim. aut. jedan od pomoćnika). Vi ste prvi veliki autoriteti koji se vraćaju u ovom mandatu u Vojvodinu. Želimo da vratimo i velike igrače i autoritete. Ovo je naša priča. Imamo pravo na lokal patriotizam i da pričamo da volimo Vojvodinu“, kazao je Zbiljić.

Promociji su prisustvovala i četvorica Vošinih omladinaca Jovan Milošević, Milan Majstorović, Stefan Bukinac, Milan Kovačev, koji su napravili veliki uspeh na EP U-17 u Izraelu, plasmanom u polufinale.

Piše: Aleksandar Milošević



tagovi

Milan RastavacMarko JovanovićFK VojvodinaDragoljub Zbiljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara