Late Lat mami Zvezdu: Napadač u golgeterskoj seriji, posle Bazela koban i po Lucern (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 12:02

Centarfor Sent Galena koji je na radaru crveno-belih u prvom planu u remiju Lucerna i Sent Galena

Posle dva gola u ubedljivoj pobedi Sent Galena nad Bazelom Emanuel Late Lat pružio je zapaženu partiju i na gostovanju Lucernu.

Napadač koji se nalazi na listi želja Crvene zvezde ušao je u golgetersku formu u završnici sezone, a nova žrtva bio mu je Lucern. Uprkos dobrom početku utakmice domaćina i vođstvu preko Vilidžera, planove rivala pokvario je centarfor na pozajmici iz Atalante.

Izabrane vesti

Lat je zaostatak gostiju nadoknadio u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena prosledivši glavom u mrežu loptu koju je sa desnog boka poslao Fon Mos, dok je u drugom poluvremenu, odnosno u 74. minutu prekršajem zaustavljen u šansi koja je nagoveštavala potpuni preokret.

Napadač iz Obale Slonovače uspeo je da iskoristi neopreznost čuvara i povede kontru, međutim na 290 metara od gola faulirao ga je Denis Simani i tako sprečio da drugim golom donese pobedu Sen Galenu. Iako je Lat stigao da se pridigne posle starta rivala i uputi udarac, usled gubitka ravnoteže njegov pokušaj se ispiostacio kao lak posao za golmana Vasa Vasića, a štoper Lucerna posle VAR analize zaradio je opravdano isključenje.

Lat, koji je u Švajcarsku stigao letos na pozajmicu do kraja sezone, stigao je jučerašnjim pogotkom do sume od 11 pogodaka u prvenstvu, uz dva u kupu i tako opravdao interesovanje šampiona Srbije koji ga vidi kao adekvatnu opciju za prvog načadača.

Uz afričkog centarfora na radaru Crvene zvezde je i Mateo Kasiera, ofanzivac Zenita, a rasplet po pitanju golgetara koje će Barak Bahar imati na raspolaganju za narednu sezonu zavisi i od potencijalnog odlaska Aleksandra Pešića, kao i od odluke rukovodstva da li će otkupiti Marka Rakonjca od moskovske Lokomotive.



tagovi

Emanuel Late LatSent GalenFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara