Tiram i Pavar (Foto: Reuters)
Tiram i Pavar (Foto: Reuters)

Lautaro bez municije protiv Benfike, Tiram posle kontre iz udžbenika doneo pobedu Interu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 22:57

Neroazuri dominirali u drugom poluvremenu, ali samo jednom savladali raspoloženog Anatolija Trubina

Teško da u ovom trenutku na najvišem nivou evropskog fudbala ima napadača u boljoj formi od Lautara Martineza, ali u drugom kolu Lige šampiona protiv Benfike nije nikako uspevao da savlada raspoloženog Anatolija Trubina. Srećom po Inter, to je pošlo za rukom Marukusu Tiramu, pa se na Đuzepe Meaci slavi prva pobeda u novoj sezoni Lige šampiona - 1:0.

Posle prilično nezanimljivog i izjednačenog prvog poluvremena, Inter je domninirao u drugom, ali je samo jednom uspeo da zatrese mrežu Orlova iz Lisabona - i to je bilo dovoljno. Neroazuri tako imaju četiri boda, koliko i Real Sosijedad koji ima nešto bolju gol razliku posle remija sa milanskim timom u prvom kolu (1:1). Sledi Salcburg u Grupi D sa tri boda, dok je Benfika i dalje na nuli.

Izabrane vesti

Tokom prvih 45 mintua je posed blago bio na strani gostiju (54:46), a imali su i najbolju šansu. Već u 14. minutu je Fredrik Aursnes bio u sjajnoj situaciji pred golom Intera, ali je Jan Zomer fantastično reagovao.

U nastavku su se igrale "Viktorije" pred golom Benfike. Ređale su se šanse, a Lautaro kao da je bio proklet.... Imao je pet velikih prilika da zatrese mrežu rivala, nije uspeo nijednom. Dva puta je pogodio okvir gola, dva puta ga je nadmudrio Trubin, a jednog je čak i zaobišao Ukrajinca, ali je njegov pokušaj osujetio sjajni Nikolas Otamendi. Fantastično je odreagovao posle Martinezovog udarca ka praznoj mreži i vrhom kopačke zakačio loptu, dovoljno da je pošalje pored gola.

Srećom po Argentinca, ekipa Simonea Inzagija je do pobedonosnog pogotka došla u 62. minutu, posle izvanredno izvedene kontre. Ukrali su domaći igrači loptu rivalu na sredini terena, Denzel Damfris je probio po desnom boku i pobegao odbrani portugalskog sastava, a potom poslao povratni pas ka Tiramu, koji je rutinski matirao talentovanog Ukrajinca na golu Benfike.

Pogodak pogledajte OVDE.

Inter je u drugom poluvremenu uputio 16 udaraca ka golu Benfike, pet u okvir, dok su gosti iz Lisabono samo tri puta šutirali i tek jednom naterali Zomera da interveniše.

INTER – BENFIKA 1:0 (0:0)

/Tiram 62/

Milano

Stadion: Đuzepe Meaca

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Žuti kartoni: Martinez, Barela, Dumfris, Aslani (Inter)

INTER (3-5-2): Zomer – Pavar, Ačerbi, Bastoni – Dumfris (od 73. Darmjan), Barela, Čalhanoglu (od 84. Aslani), Mhitarjan, Dimarko (od 84. Avgusto) – Tiram (od 73. Sančez), Martinez

BENFIKA (4-2-3-1): Trubin – Bah (od 23 Arauho), Otamendi, Morato, Bernat (od 80. Kabral) – Neves, Kokču (od 68. Musa) – Di Marija (od 80. Jurasek), Aursnes, Neres – R. Silva (od 68. Šikinjo)

LIGA ŠAMPIONA, DRUGO KOLO

Grupa D

Salcburg - Sosijedad 0:2 (0:2)

/Ojarsabal 7, Mendes 27/

Inter - Benfika 1:0 (0:0)

/Tiram 62/


tagovi

Markus TiramLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara