Žarko Lazetić (©Starsport)
Žarko Lazetić (©Starsport)

Lazetić oduševljen mečevima sa Vojvodinom: Pravi rolerkosteri, mnogo sam naučio od kolege Bandovića

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.24. | 14:16

"Protiv Čukaričkog i Vojvodine igrali smo sa četiri mlada igrača, moram o tome da govorim, mislim da se ne daje dovoljno pažnje", kaže trener TSC-a

U Novom Sadu 3:2 za Vojvodinu, šest dana kasnije 3:2 za TSC. Uspeo je vicešampion Srbije da se istom merom revanšira Lalama za poraz od pre nekoliko dana u još jednoj fenomenalnoj utakmici, koja je obilovala golovima, šansama, dobrim potezima.

Mnogo toga dobrog je viđeno u igri Topolčana, uspeli su da izuzetno rano naprave prednost od dva gola, a onda su ipak prikazali i neke mane u igri kao u nekoliko prethodnih mečeva kada je bila slična situacija. Vojvodina je uspela da preokrene utakmicu i izjednači, a TSC je pokazao sposobnost da se ponovo izdigne i povrati prednost. Viđena je akcija sa malog fudbala, iz tri dodira lopte (Đakovac – Jovanović – Pantović) su fudbaleri kluba iz Bačke Topole matirali odbranu Novosođana. Time je okončan serijal od tri neverovatna vojvođanska derbija u jednoj sezoni i pišu se dve pobede kluba iz Novog Sada, te jedna ekipe Žarka Lazetića, koji je na njoj proslavio 100. meč na klupi TSC-a.

Izabrane vesti

Analizirao je odmah po završetku uzbudljivog derbija utakmicu slavljenik i šef struke Topolčana, smatrajući da su oba susreta odigrana u samo nekoliko dana bila prava poslastica za neutralne ljubitelje fudbala.

"Dve utakmice koje istinski raduju svakoga ko voli fudbal i razume ga. Ja sam mnogo naučio iz ove dve utakmice od kolege. Stavili su nas u neke pozicije u kojime se nismo nalazili često, posebno to što su spuštali igrače na bok. Mi smo se adaptirali na to. Utakmice su bile kao rolerkosteri, mogle su da odu u oba pravca. Prošli put smo možda mi zaslužili više, sada oni. To pokazuje koliko je sve to izjednačeno. Ovom pobedom sve što moji momci rade dobija na značaju. Izuzetan pristup i rad. Bilo je to nešto malo što nam je falilo u prošloj utakmici. To malo je njima donelo pobedu prošli put“, izjavio je Lazetić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Topolčani su u nastavku sezone u više navrata imali prednost od dva ili tri pogotka razlike, a onda je protivnik uspevao da smanji tu razliku ili da je čak stigne. Železničar i Spartak pri rezultatu 3:0 uspevali da priđu na gol zaostatka, dok je Vojvodina juče posle sat vremena igre izjednačila. Ipak, u sva tri pomenuta susreta je TSC slavio.

"Taj rezultat od 2:0 nekako rastereti protivnika. Vojvodina je pre drugog gola imala mnogo nesigurnih ispucavanja, naših oduzetih lopti u presingu. Onda protivnik, jer nema šta da izgubi, dobije samopouzadnje. Mnogo su dobri igrači, dobra im je organizacija. Bila je stativa Pantovića i za malo gol glavom ali i kontra napad Vojvodine. Utakmica dobra za gledanje ali i mnogo dobra za analizu. Imaćemo i iz ove svašta da izvučemo ofanzivno i defanzivno“.

Naglašava i strateg Topolčana činjenicu da je njegova ekipa započela Vojvođanski derbi sa čak četiri „bonus“ igrača, i smatra da se tom detalju ne pridaje dovoljno pažnje. Radi se o čuvaru mreže Veljku Iliću, defanzivcima Vukašinu Krstiću i Mateji Đorđeviću, te napadaču Milošu Pantoviću.

"Stota je utakmica pa da sebi dam za pravo da se zahvalim mojim igračima što su ulepšali taj jubilej iako to jedna u nizu utakmica. Mi posle 31. utakmice imamo jedan bod više nego prošle sezone, mislim da je to velika stvar. Pre dve nedelje protiv Čukaričkog i danas protiv Vojvodine igrali smo sa četiri mlada igrača. Ja moram o tome da govorim, mislim da se tome ne daje dovoljno pažnje. Igraju toliko zrelo, u krajnjoj liniji imamo rezultate, cele sezone igramo sa bar dvojicom mladih igrača. To su velike stvari za klub i za sve nas, možemo biti ponosni kako smo uspeli da održimo kontinuitet. Cilj pre početka sezone je bila Evropa, mislim da smo na dobrom putu“.

Posebno se osvrnuo na partije Vukašina Krstića, koji je u klubu još od 2021. ali tek sada dobija pravu priliku. Žarko Lazetić smatra da je mladi centralni bek ispunio očekivanja, i da zbog svojih dobrih izdanja sve češće dobiju šansu da igra.

"Krstić ima fenomenalan karakter, prezadovoljni smo sa njim. Imao je veliku povredu kada sam došao u klub. Ima velike kvalitete, ali i neke mane zbog kojih je žrtva neke taktike. Svaki put kada je igrao on je opravdao poverenje. Ove sezone ima već 20 utakmica, plan je bio da ove godine ako zasluži dobije više šanse, a zaslužio je“.

Na upućene čestitke mladi strateg odgovara skromno, zahvaljući se, ali smatrajući da bi i ostali treneri u Srbiji morali da dobiju više poverenja, naravno, uz zaključak da to poverenje treba i opravdati.

"Jako mi je drago, zahvaljujem se „stafu“, klubu i svima. Ali sa druge strane bih voleo da i druge kolege dobiju tu priliku i podršku. Da nismo imali rezultate verovatno ne bih sedeo ovde, to je uzajamno. Treba prvo nešto da se da, da bi se nešto dobilo. Voleo bih da što više kolega bude u takvoj situaciji u budućnosti. Da ne pravimo od toga neke velike jubileje“, rekao je Lazetić.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara