Lazetić pred meč u Novom Pazaru: Iz tih sam krajeva, znam kako razmišljaju

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 18:35

„Bez obzira što su ostali bez trenera, želeće da pokažu da je teren njihov”, naveo je šef struke TSC-a pred sutrašnji duel Pazaraca i TSC-a (utorak 16.30 časova, TV Arena premium 1).

Kratak period za odmor i niz od tri teške utakmice od kojih su dve u gostima. Nikakav problem ako pitate ceo stručni štab vicešampiona Srbije. Prošle sezone su Topolčani četiri pute odmerili snage sa ekipom Novog Pazara i zabeležili dve pobede i dva poraza. Ove sezone su Pazarci ponovo bili trn u oku ekipi TSC-a, uspeli su da namuče tim iz Bačke Topole na njegovom stadionu i uzmu mu bod (1:1), koja je lako mogao da postane nula da Nikola Mirković nije odbranio penal Milošu Vuliću u završnici utakmice. Promenio je tim sa Jošanice od tada i trenera, zadržao glavne igrače, međutim, izostaju rezultati. Ići će na pobedu ekipa Žarka Lazetića ali uz mnogo opreza (utorak 16.30 časova, TV Arena Premium 1).

I šef struke TSC-a smatra da Novi Pazar ima mnogo više kvaliteta nego što to rezultati pokazuju. Kako navodi mladi strateg, sutrašnji protivnik je uvek nezgodan za njegovu ekipu, naročito kada igra na svom stadionu. Žarko Lazetić je do sada kao trener devet puta naspram sebe imao tim sa Jošanice, a slavio je samo u dva navrata.

Izabrane vesti

„Ekipa koja je jasno i javno iskazala ambicije za Evropu, mislim sa pravom. S obzirom na kvalitet igrača očigledno je da im nešto ne funkcioniše jer imaju samo jednu pobedu u osam utakmica što je potpuno neočekivano. Za nas su uvek težak protivnik, i ne samo za nas nego za sve koji gostuju tamo. Ekstra motivisan tim kod kuće i svima jasno stavljaju do znanja da je teren njihov i da oni hoće da se pitaju. Moraćemo da nađemo način da odgovorimo na njihovu agresivnu igru“, naveo je Lazetić pred sutrašnju utakmicu.

Posle smene Igora Dobrašinovića, tim Novog Pazara je preuzeo Igor Matić, koji je smenjen nakon poraza od svog bivšeg kluba Čukaričkog. I dalje su Pazarci u potrazi za šefom struke, ali ne vidi u tome prednost za svoj tim Žarko Lazetić. Ističe da je tim sa Jošanice „domaćinska“ ekipa koja će od starta zaigrati agresivno i pokušati da nametne svoj stil igre. Upravo i rezultatsku krizu protivnika Lazetić vidi kao njihovu potencijalnu prednost, jer niz loših rezultata povećava glad za pobedom.

„Sada nemaju trenera i ne znamo da li će ih voditi asistent ili neko drugi, ali to ne menja ništa, početak utakmice u Novom Pazaru je uvek isti, agresivan. Ja sam tu iz tih krajeva, sa Kosova, znam kako razmišljaju. Jedna od važnih stavki će biti kako ćemo mi ući u utakmicu i kako ćemo da odgovorimo na njihovu želju i agresivnost. Dugo su bez dobrog rezultata i došli su u poziciju da iz želje za Evropom moraju da se bore za plej – of, to će ih sve dodatno motivisati, a znamo da niz bez pobede ne može beskrajno da traje. Naravno, mi ćemo se potruditi da im to otežamo“, rekao je šef struke Topolčana.

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

 


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara