Lazetić, Batak, Gaćinović, Ilić (©Starsport/MN Press)
Lazetić, Batak, Gaćinović, Ilić (©Starsport/MN Press)

Lazetić u TSC-u - Promena broj 15 u Superligi od starta sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 22:09

Šest klubova nije menjalo trenera

Promovisan je Žarko Lazetić u novog trenera TSC-a, pravo sa klupe Metalca se preselio na sever Srbije i preuzeo komande Topolčana.

Time je overena dvostruka promena na klupama superligaša u samo dva dana. Lazetić je iz Metalca otišao u TSC, a na njegovo mesto u Gornjem Milanovcu seo je Milija Žižić.

Izabrane vesti

Ove dve izmene su broj trenerskih promena u elitnoj diviziji domaćeg fudbala povećale na 15. U samo 18 kola. Od 16 klubova u Superligi samo šest je i dalje sa istim šefom struke koji je bio na klupi kada se lopta zakotrljala sa centra sredinom jula. A, bilo je smena čak i u periodu između početka priprema i sezone. Recimo, Nenad Lalatović je nekoliko dana bio strateg Radničkog iz Niša, a Dragan Radojičić svega koji sat šef struke Kolubare.

Uglavnom, klubovi koji nisu menjali trenera su Partizan, kojeg i dalje vodi Aleksandar Stanojević, Zvezda sa Dejanom Stankovićem, Vojvodina čuva Slavoljuba Đorđevića, Napredak Milana Đuričića, Kolubara Dejana Đurđevića, a Mladost i Igor Stefanović traju od starta sezone.

Najveća je promenada bila u Nišu. Aleksandar Stanković je počeo sezonu, pa ga je na kratko promenio Vladimir Đorđević, nije se baš dugo zadržao ni Radomir Koković, dok je sada tu Radoslav Batak.

U Novom Pazaru sezonu je otvorio Milan Milanović, umesto kojeg je došao Kenan Kolašinac, a njega je zamenio Dragan Radojičić. Burno je bilo i u TSC-u, atipično za ovaj klub: Mladen Krstajić je bio tu od prvog kola, onda ga je privremeno zamenio Mirko Jovanović, ali to privremeno je postalo duže nego što se očekivalo i tek danas ga je zvanično odmenio Žarko Lazetić.

Čukarički je sezonu počeo sa Dušanom Đorđevićem, kojeg je zamenio Saša Ilić, dok je Đorđević malo posle toga otišao u Radnik, gde je seo na mesto na kojem je do tada bio Igor Bondžulić.

Proleter je krenuo sa Brankom Žigićem, pa je privremeno na klupi bio Sekula Rašiovan, a sada je Dušan Bajić na poziciji šefa struke. Malo severnije, u Subotici, takmičarsku godinu sa Spartakom je počeo Vladimir Buač, ali u klubu nisu bili zadovoljni rezultatima, pa je Vladimir Gaćinović preuzeo komande.

Radnički iz Kragujevca je startovao sa Vladimirom Radenkovićem, ali posle serije poraza odmenio ga je Zoran Milinković. Voždovac i Predrag Rogan su krenuli zajedno posle uspešno izborenog opstanka prošle sezone, međutim, u novom prvenstvu nije najbolje funkcionisalo, pa je Aleksandar Linta stupio na dužnost.

I na koncu, Metalac je imao poverenje u Žarka Lazetića, ali rezultati su bili daleko od prošlogodišnjih. Promena je obavljena munjevito: Lazetić je otišao u TSC, a u Milanovac je stigao Žižić.

Sve kada se sabere, 15 izmena u 18 kola. Još tri su ostala do kraja jeseni. Videćemo koliko će trenera dočekati proleće na svojim pozicijama...


tagovi

MetalacTSC Bačka TopolaŽarko LazetićRadnički NišRadoslav BatakVladimir GaćinovićSpartak SuboticaKolubara LazarevacZoran MilinkovićRadnički KragujevacMilan MilanovićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara