Miljan Vukadinović između Rikarda i Uroševića iz Partizana (© MN Press)
Miljan Vukadinović između Rikarda i Uroševića iz Partizana (© MN Press)

Lažnjak, lob, realizacija: Miljan Vukadinović sâm pobedio Mladost

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 18:59

Vojvodina drugi put u četiri dana bolja od Lučanaca – 3:1

Najbolji – savršeni. Svih šest klubova iz vrha tabele zabeležili su pobede u 18. kolu. Partizan i Crvena zvezda su sa po tri lopte u mreži častilI Voždovac i Spartak, Čukarički i Napredak bili sigurni na gostovanjima u Gornjem Milanovcu i Kragujevcu, niški Radnički opravdao ulogu favorita protiv suduličkog Radnika, a Vojvodina na skoro identičan način savladala Mladost – 3:1.

Drugi put u samo četiri dana. Najpre je u četvrtak u odloženoj utakmici treće runde slavila u Lučanima 2:0, a istog rivala oborila na teren stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu, u završnom susretu ovog kola i vratila se na četvrto mesto.

Izabrane vesti

Izabranici Slavoljuba Đorđevića na taj način su brzo preboleli poraze od večitih i pokazali da, ako već njima ne mogu da pomrse račune, mogu da osvajaju bodove protiv ekipa iz donjeg doma.

Pre svega zato što mogu da se oslone na Miljana Vukadinovića. Ofanzivac Lala nije postigao gol mesec dana, a onda je protiv sastava Ivana Stefanovića spakovao dva, prethodno iznudio penal i izrastao u centralnu figuru susreta. Najpre lažnjak u kaznenom prostoru gostiju i šut ka Ivanu Kostiću koji je Nemanja Mićević zaustavio rukom, omogućivši Dejanu Zukiću da posle pogotka u nadoknadi duela u Dragačevu realizuje jedanaesterac i povede domaćina ka slavlju. Samo minut kasnije trenutak još jedan trenutak inspiracije Miljana Vukadinovića: na pas Veljka Simića – pružio veoma dobru partiju – bocnuo je loptu i lobovao golmana Mladosti kako bi duplirao prednost. Naposletku, „čitanje“ akcije Veljka Simića i Momčila Mrkaića i rutinska realizacija na pas rezerviste Voše, za potvrdu treće uzastopne pobede crveno-belih nad Mladosti u Novom Sadu.

Mada, Lučanci nisu biili uopšte toliko loši kao što rezultat pokazuje. Trebalo im je malo vremena da se oporave od dva brzo primljena gola, vratili se u igru preko Saše Jovanovićapetim u prvenstvu – ali je u jeku inicijative gostiju, kad se činilo da su blizu izjednačenja, sevnula kontra koju je Vukadinović pretvorio u pogodak vredan pobede i fin ambijent pred duel osmine finala Kupa Srbije, u četvrtak u Ivanjici.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Radnički K. - Napredak 1:2 (1:1)

/Mršić 2ag - Lakićević 28ag, Marjanović 65/

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

/Rakonjac 32, Kajević 53, Mijailović 72/

Nedelja

Kolubara - TSC 2:1 (0:1)

/Đuranović 60, Nikolić 79 - Vukić 18/

Radnički Niš - Radnik 3:0 (2:0)

/Tomić 37, 80, Mitrović 39/

Crvena zvezda - Spartak S. 3:0 (1:0)

/Rodić 9, Ben 46, 71/

Voždovac - Partizan 0:3 (0:1)

/Menig 40, Rikardo 50, Pantić 55/

Ponedeljak

Novi Pazar - Proleter NS 2:0 (2:0)

/Kiković 19, Dimić 25/

Vojvodina – Mladost Lučani 3:1 (2:0)

/Zukić 31 pen, Vukadinović 32, 77 – Jovanović 68/



tagovi

Miljan VukadinovićFK VojvodinaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara