Rafael Leao (Reuters)
Rafael Leao (Reuters)

Leao, Leao, Leao… Pitanje svih pitanja u Milanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 17:33

Stefano Pioli još ne zna da li će sutra imati najboljeg igrača na raspolaganju

Prvi put od titule šampiona Evrope osvojene 2007. godine, Milan je u polufinalu Lige šampiona. I to kakvom!

Protiv gradskog rivala Intera.

Izabrane vesti

Šest godina i jedan dan nakon što je dobio otkaz u Interu, Stefano Pioli će kao strateg predvoditi Milan u okršaju protiv bivšeg kluba koji znači sve navijačima oba kluba.

I ima veliku glavobolju pred prvi od dva polufinalna okršaja. Najbolji igrač njegovog tima Rafael Leao je istegao mišić minulog vikenda u prvenstvenom meču i sve su manje šanse da ćemo ga sutra videti u timu protiv Nerazura. Zato je Pioli skoro polovinu konferencije za medije uoči meča morao da odgovara na pitanja vezana za zdravstveni status Portugalca i kako nadoknaditi njegovo odsustvo.

Danas je radio odvojeno, sutra će pokušati da se napregne, a onda ćemo videti. Ako bude dobro, biće u timu”.

Da li ste spremni da rizikujete zbog njega?

“Večeras idem mirno u krevet. Rafa i doktor će me obavestiti o stanju igrača. Ako je Leao dobro, biće pozvan. Ako nije dobro, neće biti pozvan”.

Kao zamena se u poslednje vreme nametnuo Aleksis Salemakers koji je ranije igrao kao desno krilo ali sada bi mogao na levu stranu.

“Često sam ga koristio na treninzima na levoj strani kada sam pomerao Dijaza udesno i uvek se dobro pokazao. Ima odlične karakteristike, videćemo kakav ću izbor napraviti sutra”.

S obzirom na prethodne mečeve protiv Intera, da li je ovo polufinale najteži ili najlepši meč?

“Definitivno teži jer je polufinale Lige šampiona. Ali je i sjajno igrati određene vrste utakmica. Momci moraju biti srećni što doživljavaju ovakve momente. Sutra je tek prvi meč, ovo je duel koji se igra više od 180 minuta”.

Da li je Inter favorit?

“Za ostale je to favorit, ali mi želimo da igramo. Eliminisali smo Totenhem i Napoli, sada mislimo da možemo da eliminišemo bilo koga”.

Za razliku od Serije A gde igraju sa mnogo oscilacija, Rosoneri su ovog proleća u Ligi šampiona bili prilično konstantni i primili su samo jedan gol u četiri meča protiv Totenhema i Napolija.

“U Ligi šampiona nismo imali uspona i padova, prešli smo sjajan put. Sada vželimo da preskočimo poslednji korak kako bismo stigli do kraja. Motiv je ogroman”.

Koliko će Milan biti drugačiji ako ne bude igrao Leao?

“Svaki trener želi da igra sa svojim najboljim igračima. Leao ima jedinstvene karakteristike. Ako ne uspe da se oporavi, igraćemo sa igračima drugih karakteristika”.

Koliko će biti važan doprinos navijača?

Očekujemo pun San Siro sa velikom energijom. Trudićemo se da tu energiju preusmerimo na teren od prvog do poslednjeg minuta”.


tagovi

Rafael LeaoStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara