Deklan Rajs (©Reuters)
Deklan Rajs (©Reuters)

Legenda Arsenala smatra da je za Tobdžije trka za titulu završena

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 03:20

"Pritisak pogađa sve. Tu vam je potreban Pep Gvardiola koji ostaje hladan kada se lomi“, istakao je Pol Merson, nekadašnji as Arsenala

Neverovatno kolo u Premijer ligi, porazi Arsenala i Livepula na svojim terenima od Aston Vile i Kristal Palasa, poklonili su čelno mesto Mančester Sitiju koji sada ima dva boda više od Redsa i Tobdžija. Tim Pepa Gvardiole neočekivano je ostao na čelu posle pobede u subotu na svom terenu protiv Lutona sa 5:1. U nedelju lepe vesti za šampiona Engleske i Evrope. Iako je u opticaju još 18 bodova, mnogi smatraju da je trka završena i da će branilac titule da prvi preseče vrpcu na Ostrvu krajem maja.

Tako misli legenda Arsenala Pol Merson. On je otpisao voljeni klub za koji je igrao sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Izabrane vesti

Za mene ne postoji više šansa za Arsenal, 100 odsto sam uveren“, rekao je Merson za Skaj Sports i dodao:

Mančester Siti je izvršio pritisak koji Liverpul i Arsenal nisu mogli da izdrže. Ali, Kristal Palas i Aston Vila su bili apslolutno fanatastični“.

Merson je kritikovao menadžeta Mikela Artetu zbog nekoliko promena u timu u odnosu na duel protiv Bajerna u Ligi šampiona pre četiri dana (2:2). Oleksandar Zinčenko, Gabrijel Žezus i Leandro Trosar zamnenili su Jakubua Kiviora, Žoržnja i Gabrijala Martineija. Kai Haverc se sa mesta napadač pomerio nešto defanzivnije. Jalovi su uglavnom bili Tobdžije koje su u finišu ostale i bez boda.

Rekao sam i pre utakmice da mi se ne dopada Artetin tim koji je odabrao. Nastavite da igrate sa istim timom koji pobeđuje svake nedelje. Arteta je to učinio i prošle godine protiv Sautemptona (remi 3:3 kod kuće) kada je recimo izostavio Žoržinja. Pritisak pogađa sve. Tu vam je potreban Pep Gvardiola koji ostaje hladan kada se lomi“, istakao je Merson.

21.00: (1,70) Čelsi (3,70) Everton (5,10)

S druge strane, Arteta veruje da njegov tim i dalje može do titule.

Znali smo da ovaj trenutak može da dođe i sada treba da pokažemo reakciju. Ako želiš titulu i nađeš se u ovakvoj situaciji, moraš da ustaneš. Ako ne uspeš, znači da nemaš potreban kvalitet. Ovo je veliki test za nas. Ako će nas jedan rezultat poremetiti onda nismo dovoljno jaki. Vrlo je jednostavno", izjavio je mladi stručnjak.

Građani do kraja sezone imaju najlakši raspored, a najteži rival je upravo sledeći, kada se gostuje Totenhemu u Londonu gde se prethodnih godina Gvardiolina mašina nije proslavila.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

RASPORED DO KRAJA PREMIJER LIGE

MANČESTER SITI

Totenhem (G)

Brajton (G)

Notingem Forest (G)

Vulverhempton (D)

Fulam (G)

Vest Hem (D)

LIVERPUL

Fulam (G)

Everton (G)

Vest Hem (G)

Totenhem (D)

Aston Vila (G)

Vulverhempton (D)

ARSENAL

Vulverhempton (G)

Čelsi (D)

Totenhem (G)

Bornmut (D)

Mančester Junajted (G)

Everton (D)



tagovi

LiverpulMančester SitiArsenalPol MersonPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara