Bubakari Sumare i Odson Eduar (©AFP)
Bubakari Sumare i Odson Eduar (©AFP)

Lester dogovorio francuski tandem za 40.000.000, sledi napad na štopera Stouka i nemačkog reprezentativca

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.06.21. | 17:23

Lisice se ne šale, imaju velike ambicije u Ligi Evrope

Ispustio je Lester veliku priliku da se domogne Lige šampiona, drugu godinu zaredom. Zato su u klubu rešili da napadnu visok plasman u Ligi Evrope, a sudeći po razvoju situacije na transfer tržištu, biće kadri i za sam vrh. Odavno je poznato da su postigli dogovor sa Lilom oko kupovine veziste Bubakarija Sumarea, a prema pisanju engleskih medija na pragu kluba je i napadač Seltika Odson Eduar, ali ni to nije sve.

Utorak, 18.00: (1,52) Poljska (4,10) Island (6,75)

Izabrane vesti

Sumare je još jedan u nizu bisera koje je Luis Kampos otkrio i doveo na Pjer Moroa. Prepoznao je njegov talenat još dok je bio u rezervnom timu Pari sen Žermena i doveo ga u redove Lila. Nije platio ni cent za njegove usluge. Vezista, kojeg su francuski i engleski mediji poredili sa Polom Pogbom sada se seli na King Pauer stadion za 23.000.000 evra. Još jedan strašan Kamposov posao, ali nema sumnje da je i Lester dobio sjajnog fudbalera i to za sasvim prihvatljivu sumu. Sumare će sa novim klubom parafirati petogodišnju saradnju.

Kako prenosi sve veći broj medija sa Ostrva, put Lestera kreće i Odson Eduar. Brendan Rodžers ga je svojevremeno doveo u Seltik, u potpunosti je upoznat sa njegovim kvalitetima i već neko vreme pokušava da ga preseli u Englesku. Prerastao je škotsku ligu, na 112 nastupa postigao 64 pogotka i došlo je vreme za iskorak u karijeri. Pisalo se ranije i o interesovanju Arsenala, pohvalno je o Eduaru pričao i legendarni Tijeri Anri, ali poznanstvo sa Rodžersom i činjenica da se Lisice nalaze u boljoj situaciji u ovom trenutku (makar su izborile izlaz na međunarodnu scenu), 23-godišnji fudbaler je odabrao Lester.

Interesantno je da se poput Sumarea prelako i Eduara odrekao Pari sen Žermen. Prošao je mladi napadač sve omladinske selekcije Svetaca, jednu sezonu proveo i na pozajmici u Tuluzu, da bi u Seltik prvi put stiga 2017. godine. Oduševio je tokom jednogodišnje saradnje sa timom iz Glazgova, koji je odlučio i da obori rekord kluba za njegove potpis. Upravo ga je Rodžers doveo na Seltik park za 10.300.000 evra. S ozbirom da mu ugovor sa škotskim timom ističe na kraju naredne sezone, uprava Lestera će prema pisanju engleskih medija za njegove usluge izdvojiti oko 17.000.000 evra. Dakle, za tandem perspektivnih francuskih fudbalera, koji su se pritom već dokazali na visokom nivou, tim sa King Pauer stadiona će izdvojiti 40.000.000 evra. Dovoljno je da se jedan od njih dvojice dobro pokaže i za par sezona će Lester biti u poziciji da povrati uloženi novac.

Nastavljaju Lisice sa sjajnim kupovinama i ne planiraju da stanu. S obzirom da se kapiten Ves Morgan povukao posle nedavno okončane sezone, ostalo je upražnjeno mesto među štoperima. Tu prazninu bi mogao da popuni talentovani irski fudbaler Nejtan Kolins. Ovaj 20-godišnjak nastupa na poziciji centralnog defanzivca, ali po potrebi se snalazi i po desnom boku. Odigrao je jako dobru sezonu u dresu Stouka, postao najmlađi kapiten u istoriji kluba i sakupio 27 nastupa pre povrede koja ga je zadesila u februaru. Za njegove usluge su zainteresovani i Arsenal i Barnli, ali nema sumnje da se Lester čini kao najprimamljivija opcija.

Eksperiment sa Džengizom Underom je propao. Turčin je umeo da zablista na momente, ali se ponovo mučio sa povredama i izvesno je da njegov ugovor neće biti otkupljen. Vraća se u Romu gde se takođe neće zadržavati, procena je da bi karijeru mogao da nastavi u redovima Verone. Tako se Lester okrenuo još jednom igraču sličnih karakteristika, Jonasu Hofmanu iz Borusije Menhengladbah.

Utorak, 21.10: (1,12) Francuska (9,00) Bugarska (20,0)

Ovaj 28-godišnji reprezentativac Nemačke (nalazi se među 26 igrača koje Joakim Lev vodi na Evropsko prvenstvo) je karijeru počeo u Hofenhajmu, ali se jako mlad preselio u Dortmund. Nikada nije dobio pravu priliku na Vestfalenu, pa se pre pet godina odlučio za transfer u redove Menhengladbaha, gde je vremenom izrastao u jednog od najboljih ofanzivnih vezista lige. U domovini ga porede sa Markom Rojsom, može da igra na oba krila, ali i kao "desetka".

Veliki broj klubova je zainteresovan za 28-godišnjeg fudbalera Gladbaha, ugovor sa nemačkim klubom mu ističe za dve godine, pa sastav sa Borusija Parka drži stvari u svojim rukama. Za njegove usluge traži oko 40.000.000 evra.

Što se tiče odlazaka, Morgan se povukao, po isteku ugovora je klub napustio i Kristijan Fuhs, koji se seli u redove Šarlota, pa će igrati u MLS ligi. Po isteku saradnje je otpušten i Meti Džejms, kao i osam omladinaca, Under se vraća u Romu, dok je na izlaznim vratima kluba i Hamza Čaudri. Mladi vezista je bio na pragu Njukasla u januaru, ali Rodžers na kraju nije hteo da ga pusti zbog čestih povreda u veznom redu, ali dolaskom Sumarea otvara se mogućnost da 23-godišnji fudbaler promenim sredinu. Svrake su navodno još zainteresovane, te bi tokom leta Čaudri mogao da se preseli na Sent Džejms Park.



tagovi

NjukaslSeltikLilBorusija MenhengladbahStoukBarnliArsenalJonas HofmanBubakari SumareOdson EduarLesterletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara