Emilijano Buendija (Foto: Reuters)
Emilijano Buendija (Foto: Reuters)

Padoše dva rekorda: Vila pobedila Arsenal, Buendija stiže u Birmingem za 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 19:53

Argentinac navodno već obavio lekarske preglede

Uskoro bismo mogli da dobijemo prvi veliki transfer na Ostrvu. Neće ga ozvaničiti ni šampion Engleske, ni šampion Evrope, pa ni drugi članovi TOP šest društva, već - Aston Vila. Inicijalnu vest je još ranije tokom dana pustio Goal, potvrda je stigla od Fabricija Romana, specijaliste za fudbalsko tržište - novi član kluba iz Birmingema bi u narednim satima mogao da postane fudbaler Noriča Emilijano Buendija.

Transfer bi, prema Romanovim navodima, trebalo da iznosi 35.000.000 evra, što bi bila rekordna prodaja Kanarinaca i ujedno rekordna kupovina Vile.

Izabrane vesti

Na Vikaridž Roudu rekord trenutno drži Ben Godrfi, koji je prethodne u oktobru prošle godine otišao u Everton za 27.500.000 evra, dok je Vila samo mesec dana ranije obavila rekordnu kupovinu, plativši Brentfordu 34.000.000 evra za Olija Votkinsa.

Pored fiksnog dela, novi premijerligaš bi na ime potencijalnih bonusa mogao da ostvari dodatnih 10.000.000 evra, tvrdi Skaj Sport, koji dodaje kako je Argentinac već obavio lekarske preglede u domovini, gde se sa reprezentacijom priprema za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo.

Buendija je odavno na meti Arsenala, londonski klub je pre nekoliko dana poslao i zvaničnu ponudu, ali je ona odbijena, pa će Tobdžije morati brzo da deluju ukoliko žele da se vrate u igru.

Argentinski krilni fudbaler je u nedavno završenoj sezoni postigao 15 golova, namestio još 16, a pride je saigračima stvorio više šansi od bilo kojeg drugog fudbalera u Čempionšipu, te je zasluženo proglašen igračem sezone. Veliko pojačanje za Vilu, mada bi Buendijin dolazak otvorio jedno pitanje - da li je na pomolu odlazak Džeka Griliša?


tagovi

letnji prelazni rok 2021Emilijano BuendijaAston VilaArsenalNorič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara