(©AFP)
(©AFP)

Lester naučio lekciju, ali mu ono najteže tek predstoji; Vila u finišu ostala bez bitnih bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.20. | 20:03

Lisice rutinski protiv Šefilda, klub iz Birmingema ispustio pobedu tri minuta pre kraja

Naučio je Lester veliku lekciju u prošlom kolu protiv Bornmuta i nije dozvolio da mu se ista situacija ponovi ikod kuće. Za razliku od prethodnog kola kada su se za 102 sekunde potpuno "raspale", Lisice su na vreme slomile tvrdi Šefild i do kraja bez problema sačuvale prednost, mada su mogle i do mnogo ubedljivijeg trijumfa - 2:0 (1:0).

Ovom pobedom ekipa Brendana Rodžersa zadržala je mesto u Ligi šampiona makar do narednog kola i Mančester junajted ostavila na bezbednoj distanci, ali ključne utakmice tek slede. U poslednje dve runde Lester očekuju megdani sa Totenhemom i upravo Crvenim đavolima, kada će se vrlo verovatno odlučivati o poslednjoj ulaznici. S druge strane, Šefild je pobedom mogao da preskoči Vulverhempton koji je juče prosuo dva boda u nadoknadi, ali će ostati dva koraka iza Vukova.

Izabrane vesti

Zbog suspenzija u prethodnom kolu, ali i zgusnutog raspored i povreda, Rodžers je ukazao priliku igračima sa dosta manjom minutažom, a među njima se našao i debitant u dresu prvog tima Luk Tomas.

Ekipa Krisa Vajldera je kao i u većem delu sezone svesno propustila posed lopte protivničkoj ekipi i šansu čekala iz prekida ili eventualnog kontra napada, ali u prvom poluvremenu nije dočekala niti jednu priliku. Umesto toga, Lester je pretio, mada nije imao stopostotne šanse, i sredinom poluvremena iskoristio povučenost gostiju. Saterale su Lisice goste u njihovih 16 metara, Ajoze Perez se izvukao na povratnu loptu koja je usledila upravo od mladog Tomasa i Španac je preciznim udarcem kroz noge defanzivcu Šefilda savladao Dina Hendersona, za svoj

U nastavku se slika potpuno promenila. Vajlder je standardnih 3-5-2 promenio u 4-4-2, preuzeo loptu i pokušao da igrom stigne do izjednačenja. Međutim, pokazali su zbog čega su duge lopte njihove omiljene. Oštrice nisu uspele da iskreiraju jednu ozbiljniju akciju, a Lester je samo čekao propust da krene u kontru. I bilo ih je i te kako. Samo što Lester nijednu nije uspeo da pretvori u gol. Džejmi Vardi je pogodio stativu nakon što se sam zaleteo ka protivničkom golu, Harvi Barns je dva puta gađao u Hendersona u situaciji "jedan na jedan" i umalo da Šefild kazni promašaje domaćina. Naravno, iz prekida. U samo minut, gosti su imali tri udarca iz ugla, ali je ekipa ostala skoncentrisana, pre svih Kasper Šmajhel, i nije dozvolila pad kakav se dogodio protiv Bornmuta.

Šefild je potom "potonuo", Lester je polako ubijao tempo igre, a Demaraj Grej je ubio i nade gostiju da mogu do boda. Sevnula je još jedna kontra, povukao je ko drugi do Vardi i nesebično dodao do Greja koji je u igru ušao samo koji minut ranije, osiguravši mirnu završnicu svojoj ekipi.

Veliku pobedu ispustila je Aston Vila u finišu meča na gostovanju kod Evertona - 1:1 (0:0). Bila je ekipa iz Birmingema mnogo bolji tim, jedina je i imala rezultatski motiv, i to kakav - opstanak. Dobra igra konačno se isplatila sredinom drugog poluvremena kada je defanzivac Ezri Konsa posle prekida svojim prvim golom u sezoni doveo Vilu u vođstvo. I kada se činilo da će ekipa Dina Smita upisati drugu uzastopnu pobedu, Tio Volkot je tri minuta pre kraja glavom savladao Pepea Reinu i "skinuo" birmingemskom klubu dva velika boda.


PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Utorak

Čelsi - Norič 1:0 (1:0)

/Žiru 45+3/

Sreda

Njukasl – Totenhem 1:3 (0:1)

/Riči 56 – Son 27, Kejn 60, 90/

Mančester Siti – Bornmut 2:1 (2:0)

/Silva 6, Žezus 39 – Bruks 88/

Barnli – Vulvs 1:1 (0:0)

/Vud 90+6 – Himenez 76/

Arsenal - Liverpul 2:1 (2:1)

/Lakazet 32, Nelson 44 – Mane 20/

Četvrtak

Everton - Aston Vila 1:1 (0:0)

/Volkot 87 - Konsa 72/

Lester - Šefild Junajted 2:0 (1:0)

/Perez 29, Grej 80/

21.15: (11.00) Kristal Palas (5,20) Mančester Junajted (1,30)

21.15: (2,30) Sautempton (3,35) Brajton (3,30)

Petak

21.00: (2,50) Vest Hem (3,20) Votford (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LesterAston VilaEvertonŠefild junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara