Leverkuzen pregazio Ajntraht (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 22:51

Kostić odmarao...

Bajer Leverkuzen ide dalje, u osminu finala nemačkog kupa, Ajntrahtova serija od tri pobede je okončana - 4:1. Mada su poveli sa 1:0 već u 7. minutu utakmice gosti su se u nastavku potpuno raspali i na kraju doživeli jedan od najubedljivijih poraza pod vođstvom Adija Hitera.

Austrijski stručnjak promešao je karte, rešio da odmori Filipa Kostića i još neke važne igrače, što će ga skupo koštati. Peter Boš želeo je da njegovi momci po svaku cenu dobiju ovu utakmicu i vrate se na pobednički kolosek, zbog čega je na teren poslao najjači tim sa Bejlijem, Dijabijem, Amirijem, Alariom...

Izabrane vesti

Upravo je Lukas Alario izjednačio sa bele tačke, što je njegov prvi pogodak otkako se vratio u tim posle povrede. Rukom je u svom šesnaestercu igrao Erik Durm. Preokret je režirao Edmond Tapsoba posle kardinalne reakcije odbrane Ajntrahta - nikoga nije bilo oko Tapsobe u krugu od dva metra - da bi goste potpuno nokautirao brzonogi Musa Dijabi nakon kontri.

Još jednu lošu partiju u dresu Leverkuzena pružio je Jonatan Ta, glavni krivac za poraz u derbiju sa Bajernom. Prvi neuspeh u sezoni posle kog je Verkself upao u krizu... Ta je zaradio isključenje u 73. minutu pri rezultatu 2:1, međutim Ajntrahtu ni to nije bilo dovoljno da se iščupa.

Bajer u osmini finala igra protiv četvrtoligaša Esena.

Ostali parovi: Volfzburg - Šalke, Regenzburg - Keln, Štutgart - Menhengladbah, Verder - Grojter Firt, RB Lajpcig - Bohum, Dortmund - Paderborn. Pobednik susreta Bajern - Paderborn sastaje se sa Darmštatom.



tagovi

Kup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara