Navijači Levskog (©Shutterstock)
Navijači Levskog (©Shutterstock)

Levski za Ligu Evrope, Kamburov mu je noćna mora

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.20. | 14:07

Beroe ima pozitivan skor kod kuće protiv tima sa Gerene

Treću sezonu zaredom Beroe se nalazi u gornjem domu, u borbi za najviša mesta u šampionatu Bugarske. Ali, kao i prethodne dve godine, tim iz Stare Zagore, najverovatnije, neće uspeti da dođe do neke od nagrada, odnosno mesta u evropskim takmičenjima. To jedno mesto zauzima Levski, njegov večerašnji rival u okvioru poslednjeg meča 2. kola plej-ofa prvenstva Bugarske (20.00).

U poslednjoj utakmici Beroe je izgubio od Ludogoreca, novog/starog prvaka zemlje, iako je vodio na poluvremenu. Večerašnji dvoboj je važan naročito za goste iz Sofije, koji imaju priliku da pobedom preteknu večitog rivala CSKA na drugom mestu. Plavci su treći na tabeli, ali mogu da iskoriste pogrešne remi Armejaca i Lokomotive iz Plovdiva i sklone se sa pozicije koja garantuje doigravanje za Ligu Evrope. Šanse Beroea su samo teoretske.

Izabrane vesti

U ligaškom delu sezone Botev je pobedio levski u Sofiji (3:1), dok je u Staroj Zagori bilo nerešeno (1:1). U oba meča veteran Martin Kamburov, inače kapiten Beroea koji u oktobru puni 40 godina, postigao je tri gola i ojačao reputaciju noćne more za ekipu sa Gerene. Radi se o prvom strelcu lige sa 13 pogodaka.

Dva tima su se u najjačem rangu sastala 111 puta, a bilans ide u prilog Levskom koji je ostvario 55 pobeda, 30 remija i 26 poraza. U Staroj Zagori Beroe ima minimalnu prednost - 20 pobeda, 19 remija i 17 neuspeha.

Dimitar Dimitrov, kormilar Zelenih nema problema sa sastavljanjem tima, pošto je izvesno da će Kamburov da predvodi napad u tandemu sa Alunom Folom. Za razliku od Beroea, njegov kolega Georgi Todorov neće moći da koristi mnoge svoje glavne adute. Povređeni su Simeon Slavčev, Deni Alar i Nasiru Mohamed

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

LevskiBeroeBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara