Marko Šćepović (©YouTube)
Marko Šćepović (©YouTube)

Liga konferencije: Grupa sa Kairatom i Omonijom još čeka na prvi gol

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 12:44

Kiprani od 21.00 časova dočekuju Karabag Agdam, a u isto vreme će Bazel da ugosti tim iz Almatija

Jedna od najizjednačenijih grupa u Ligi konferencije, po kvalitetu timova, a trenutno i po gol-razlici, jeste Grupa H. U njoj se takmiče dva tima koji su u poslednje dve sezone igrali protiv Crvene zvezde, Omonija i Kairat, kao i švajcarski Bazel i Karabag Agdam iz Azerbejdžana. U prvom kolu nijedan od tih timova nije postigao gol, Kazahstanci su podelili bodove sa Kipranima, a Bazel se sa okrnjenim plenom vratio iz Bakua.

Novu priliku za prvenac svi oni će imati u četvrtak od 21.00 časova, kada će Omonija da ugosti Azerbejdžance, a Bazel Kairat. Na obe utakmice će se na terenu naći barem po jedan Srbin.

Izabrane vesti

21.00: (1,50) Bazel (4,50) Kairat (7,25)

U dresu kazahstanskog šampiona to će da bude Rade Dugalić. Iskusni štoper je u nedelju bio junak Kairata, postigao je gol kojim je izvukao bod na gostovanju Šahtjoru iz Karagandija (1:1). Dugalić je bio najviši posle jednog centaršuta iz slobodnog udarca u 89. minutu i tako je sačuvao Žutima kakve-takve nade da ipak mogu do titule u preostala četiri kola. Međutim, Astana i Tobol su mu dan kasnije odmakli na tabeli na +9, odnosno +8.

Dugalić će štoperski tandem u Bazelu da čini sa Makijem Banjakom, doskorašnjim fudbalerom Partizana. Kamerunac je ovog leta stigao na jug Kazahstana, a vrlo brzo se izborio za ulogu startera.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Švajcarci su u seriji od šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima, odnosno tri meča na kojima su trijumfovali. Za vikend je savladan Cirih sa 3:1, a za razliku od nekih ranijih utakmica na klupi nije sedeo reprezentativac Srbije Đorđe Nikolić. Rezervni golman Bazela verovatno će se vratiti na to mesto za duel sa Kairatom, a jedini nastup zabeležio je ove sezone u Kupu Švajcarske, u pobedi nad niželigašem Šunenverdom sa 7:0.

21.00: (2,80) Omonija (2,85) Karabag Agdam (3,15)

U Nikoziji će napad Omonije da predvodi Marko Šćepović, bivši centarfor Partizana i reprezentacije Srbije. Ovaj 30-godišnjak je u slaboj formi ove sezone, na sedam mečeva je postigao samo jedan gol, u Superkupu Kipra na otvaranju sezone u trijumfu nad Anortozisom. Šćepović je od tada upao u blagu krizu, za vikend je protiv Pafosa igrao 79 minuta, a Omonija nije uspela da dođe do trijumfa – 1:1. Od poslednjih pet takmičarskih utakmica tim iz Nikozije je trijumfovao samo na jednoj, protiv Dokse (2:1).

Karabag je na putu do grupne faze već eliminisao jedne Kiprane iz Lige konferencije, u 3. kolu kvalifikacija je bio bolji od AEL-a iz Limasola ukupnim rezultatom 2:1. Od 12 mečeva ove sezone Azerbejdžanci još nisu izgubili nijedan. Trijumfovali su sedam puta, u pet navrata su remizirali. U prvenstvu posle pet kola dele prvu poziciju na tabeli sa Gabalom, imaju po 11 osvojenih poena.

Karabag Agdam je jedini klub u grupi koji nema srpskog fudbalera na platnom spisku, posle odlaska Uroša Matića u Saudijsku Arabiju. Ipak, čast Balkana u Azerbejdžanu brani nekadašnji crnogorski reprezentativac i bek Crvene zvezde, Marko Vešović, koji će verovatno biti starter u Nikoziji.


tagovi

Liga konferencijeKairatOmonijaBazelKarabag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara