Komentari na vest

Lil opet ima najgledaniji izlog u Evropi: Lester dogovorio Sumarea za 25.000.000, očekuje se prihod od 150.000.000 evra

Falični Tom

pre gotovo 3 godine

Junajted je već jednom ispustio Sančeza. Bili su blizu da ga dovedu i onda je u zadnjem minutu uleteo Bajern i kupio ga. Dosta je sazreo, napredovao i pokazao da može da se podigne posle lošev perioda. Junajted mora da ga uzme kako zna i ume.
Z

Zumbul

pre gotovo 3 godine

Francuski Dortmund je ovaj Lille. Malo uspješniji u zadnjih par godina, pogotovo ako osvoje titulu. Fudbalu treba salary cap, pa onda igrači ne bi tražili tranafere zbog plate. Malo bi se smanjio odliv igrača u 10-15 najbogatijih klubova.
P

Plaovič

pre gotovo 3 godine

Kako bi tačno salary cap pomogao da igrači ne traže transfer zbog plate? To o čemu pričaš je sistem ugovora iz američkog sporta, koji isključuje transfere, a uvodi trampe i uravnotežene budžete. Dve sitnice to onemogućavaju: strukturna - bez drafta nemaš šta u trampi da ponudiš osim igrača, što u startu neće ići; praktična - ekonomija evropskog fudbala počiva na transferima, skoro svi klubovi nemačke i francuske lige i bukvalno svi van liga petice od toga zavise. I da prevazidješ ove probleme, a nikad nećeš, ostaje uravnoteženost budžeta. Jedini put ka tome da i prvi i šesnaesti na tabeli mogu da izdvoje istu sumu za plate je zatvorena superliga Evrope, bez ispadanja. Džeksonvil i Sakramento mogu da plate koliko Nju Ingland i Lejkersi, a Brajton i Majnc nikad neće kao Liverpul i Dortmund, da Siti i Bajern ne pominjem.

Vladimir Zoric

pre gotovo 3 godine

A ljudi pa nije do njih iz kluba puno, pretežno svi ovi žele da idu. To je poenta, odma hoće da idu u veće klubove naravno plata se podrazumjeva, a ne vide šta čine a to je razgrađivanje jednog fenomenalnog skupa koji čini šampiona Francuske za 2021. Šteta.
S

Sherlocked

pre gotovo 3 godine

Znam da je sve u lovi , ali gde su im sad sportski motivi da igraju LŠ i takmice se sa najboljima. Ovaj ide u Lester koji nece igrati LS .. msm jebale te pare..
r

roni

pre gotovo 3 godine

u ls bi imao dve jake utakmice i 3 u rangu meceva sa tuluzom dok u engl svaki drugi vikend igra derbi plus ako se tamo dokaze transfer u top klub mu ne gine.da se nadovezem na tekst:nije bajern pogresio sa sancezom nego se decko jednostavno nije snasao. Definitino je medju najboljim igracima na svojoj pozicii i moze da bira dece da igra
М

М21

pre gotovo 3 godine

Али која небулоза да је Ливерпул платио само 10.000.000 Конатеа Лајпцигу, вероватно су хтели да напишу 40.000.000€
R

Republika Srpska 2

pre gotovo 3 godine

Možda 10 miliona manje od tih 45 miliona koliko košta Botman.
C

Cinjenica

pre gotovo 3 godine

Totalna nelogicnost,znaci ides iz sampionske ekipe u prosjecan Engleski klub.To je propast fudbala!I nikad al bas nikad to necu razumiti.
e

esex

pre gotovo 3 godine

prosecan eng tim moze da mu ponudi veliku platu..vecina fra klubova su razvojni i cilj im je zarada..u
N

Niđe mozga

pre gotovo 3 godine

Lester prosečan Engleski klub? Šampion pre par gpdinw, i učesnik Lige Šampiona?! Ti si na nečemu jako dobrom
G

Gledje

pre gotovo 3 godine

Fudbal menadzer u realnosti - Lil.
g

gost133

pre gotovo 3 godine

Kada bi bili pametni pa pokusali zadrzati te sve igrace i napraviti iskorak u LŠ, to bi im se isplatilo puno vise nego rasprodaja....
.

..pa..

pre gotovo 3 godine

Lil tako funkcioniše, imaju sigurno šta u vatru baciti a sad i prostora..
P

Protozoa

pre gotovo 3 godine

Zapravo ne bi. Njihova poslovna politika im omogućava da dovode bolje igrače nego što je realno, jer je uračunato daće ih za godinu do dve prodati s velikim profitom. Zato su stalno na ivici bankrota. Francuska liga nema nikakve mehanizme da im pribavi pare od TV i sponzora, ni na nivou Nemačke i Italije, a Englezi su druga planeta (Norič bi po zaradi u ove 3 sezone bio u top 4 u Nemačkoj i Italiji, treći u Francuskoj i peti u Španiji, iako je ove godine bio drugoligaš, a prethodne poslednji u PL). Konačno, imaš Pariz koji je na prethodnu izgubljenu titulu reagovao dovodjenjem Embapea i Nejmara za 400 miliona. Zamisli žurku ovog leta. Ovo gde su je najviše gde mogu da budu.
K

Kukaa

pre gotovo 3 godine

Šteta, sada nestaju sa mape. Klasični profiteri, umesto da grade ekipu koja ima opasan potencijal, oni sve prodaju