(@Reuters)
(@Reuters)

Liverpul ne mora da brine za budućnost: Deca se razigrala i pokazala zube pred derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 22:58

Tinejdžeri odveli Redse na Mančester Junajted u četvrtfinalu FA kupa

Tri dana nakon finala Liga kupa i pobede nad Čelsijem (1:0), fudbaleri Liverpula istrčali su na svoj Enfild kao igrači ponovo najtrofejnijeg engleskog kluba. Ovaj put u okršaju sa Sautemptonom u osmini finala još jednog nokaut takmičenja, ali mnogo važnijeg - FA kupa. I opet Jirgen Klop nije mogao da računa na veliki broj prvotimaca, njih čak 13, ali ni ovaj put to nije bio problem. Momci kojima je nemački trener ukazao šansu odlično su odradili posao i savladali goste sa 3:0 (1:0), zakazavši u četvrtfinalu veliki derbi sa Mančester Junajtedom, koji je golom Kazemira u nadoknadi savladao Notignem Forest sa 1:0.

Biće to meč za prestiž dva kluba sa najviše osvojenih pehara u engleskom fudbalu, a planiran je za 16. mart na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Zauvek će večerašnju utakmicu pamtiti 18-godišnji Luis Kumas, sin nekadašnjeg reprezentativca Velsa i ofanzivnog veziste VBA - Džejsona. Mladić koji je u Liverpul stigao kao 11-godišnjak iz Tranmir Roversa postigao je vodeći gol u 44. minutu, nakon što se sa svoje pozicije levog krila ubacio u sredinu i veoma precizno šutirao sa ivice kaznenog. Taj gol dugo je bio i jedini u meču, ulivajući samopouzdanje Liverpulovim igračima da mogu do pobede. Posebno zbog toga jer je stigao usred dominacije gostujućeg sastava, koji je bio bolji i daleko opasniji rival tokom prvog poluvremena.

Dosad je Kumas triput bio u protokolu prvog tima Redsa, večeras mu je Klop prvi put ukazao poverenje da se nađe na terenu i nije pogrešio. Nemac je odlično procenio i kada je u 63. minutu zamenio Kumasa uvođenjem Džejdena Dansa.

I njemu je 18 godina, ali ovo mu je bio treći nastup za najbolji tim Liverpula, koji će takođe pamtiti po prvencu, a nešto kasnije i još jednog golu. U maniru iskusnog asa "bocnuo" je loptu preko Džozefa Lamlija i duplirao prednost. Veliku zahvalnost lokalac iz Liverpula duguje malo starijem, ali i već poprilično iskusnijem Harviju Eliotu koji je ukrao loptu gostima, a onda pravovremeno dodao da se Dans ne nađe u ofsajdu.

Nakon sigurnih 2:0 Jirgen Klop je desetak minuta pre kraja rešio da još jednom dečaku ulepša život. Umesto Eliota je uveo 16-godišnjeg Treja Nionija. Dečak koji je prošle jeseni stigao iz Lestera, nakon sudskog procesa jer klubovi nisu mogli da se dogovore oko obeštećenja, nije bio strelac, ali jeste ponovo Džejden Dans. Iz odbitka u 88. minutu postavio je konačnih 3:0.

Uz Van Dajka, Džoa Gomeza koji je morao da igra zadnjeg veznog, Cimikasa i Gakpa u startnoj postavi, a kasnije tokom meča Konatea i Makalistera, bilo je tu još momaka koji predstavljaju svetlu budućnost Liverpula. U poslednje dve utakmice nagovestili su da Klop može ozbiljno da računa na njih i u šampionskoj trci sa Mančester Sitijem. Imajući u vidu brojne povrede, sigurno će neki od njih novu šansu dobiti već protiv Notingem Forsta 2. marta, verovatno i Slavije Prag pet dana kasnije u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a ko zna, možda i protiv Sitija u derbiju sezone 10. marta na Enfildu.


FA KUP – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Utorak

Bornmut - Lester 0:1 posle produžetaka (0:0, 0:0)

/Fatavu 105/

Blekbern - Njukasl 3:4 posle penala (1:1, 0:0)

/Šmodiš 79 – Gordon 71/

Luton - Mančester Siti 2:6 (1:3)

/Klark 45, 52 - Haland 3, 18, 40, 55, 58, Kovačić 72/

Sreda

Čelsi - Lids 3:2 (2:1)

/Džekson 15, Mudrik 37, Galager 90+1 - Džozef 8, 59/

Notingem Forest - Mančester Junajted 0:1 (0:0)

/Kazemiro 89/

Vulverhempton - Brajton 1:0 (1:0)

/Lemina 2/

Liverpul - Sautempton 3:0 (1:0)

/Kumas 44, Dans 73, 88/


tagovi

Jirgen KlopSautemptonLiverpulFA kupDžejden Dans

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara