Džon Mekdžin (©AFP)
Džon Mekdžin (©AFP)

Liverpulov Robertson pakovao, Junajtedov Mektomini pogađao, ali Džon Mekdžin je najjače oružje Škotske

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 17:08

Na Hempdenu savladan Kipar - 3:0

Nedugo po dolasku Stiva Klarka na klupu, maja 2019, reprezentacija Škotske dvaput je igrala sa Kiprom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Oba puta su pobedili Britanci 2:1, a isti rivali ponovo su se sreli u kvalifikacionoj grupi za Euro 2024. I opet je Škotska bila bolja.

Pred punim tribinama Hempden parka u meču prvog kola domaćini su slavili 30. Poveli su pogotkom Džona Mekdžina u 21. minutu. Inače, igrača koji je sa 16 golova i šest asistencija najproduktivniji u nacionalnom timu od dolaska Stiva Klarka na mesto selektora. Uduplo više pogodaka od bilo kog drugog saigrača učestvovao je vezista Aston Vile u tom periodu, pošto je prvi iza njega Lindon Dajks sa 11 (osam golova, tri asistencije). Konačnih 3:0 postavio je Junajtedov Skot Mektomini svojim tek drugim i trećim golom u 38 nastupa za A selekciju Škotske.

Izabrane vesti

Sva tri gola usledila su iz tipičnih akcija za Škotsku, posle prodora po boku. Za vodeći je Stjuart Armstrong sjajno uposlio Endija Robertsona, a uz malo sreće pronašao Mekdžina na drugoj stativi. Potom je na scenu stupio Mektomini, koji je neočekivano meč počeo na klupi. U 87. minutu proigrao ga je Lindon Dajks, a u 93. je po drugi put u meču ulogu asistenta imao Liverpulov levi bek.

Rutinski su Škoti upisali tri boda na startu kvalifikacija u grupi u kojoj se večeras u Malagi sastaju Španija i Norveška, a slobodna je Gruzija.

Za tri dana u Glazgovu će gostovati Španci, dok Norveška ide u Gruziju, a slobodan je Kipar. Škotska bi u meč sa prvim favoritom grupe mogla da uđe oslabljena, pošto je u 58. minutu zbog povrede teren morao da napusti špic Če Adams. Videćemo koliko je ozbiljna situacija i hoće li napadač Sautemptona moći na megdan Španiji.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024 - GRUPA A

Subota:

Škotska - Kipar 3:0 (1:0)

/Mekdžin 21, Mektomini 87, 90+3/

20.45: (1,33) Španija (5,00) Norveška (10,0)



tagovi

reprezentacija škotskereprezentacija KipraKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara