Stefan Bajčetić (©AFP)
Stefan Bajčetić (©AFP)

Liverpulova legenda oduševljena Bajčetićem: Pun je samopouzdanja, sjajno seče odbrane loptom u prostor

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 13:11

Mladi fudbaler dobija brojne komplimente posle odlične partije protiv Lajpciga

U nedavnom pripremnom meču Liverpul je savladao RB Lajpcig ubedljivih 5:0. Čak četiri gola dao je novajlija iz Benfike, Darvin Nunjez, u strelce se u upisao i Mohamed Salah, ali Englezi ne prestaju da pričaju o 17-godišnjem Stefanu Bajčetiću.

Mladi defanzivac odigrao je sjajan meč, posle njegove ukradene lopte Amaduu Ajdari usledila je akcija za četvrti pogodak gostiju na Red Bul Areni. Na terenu je proveo poslednjih pola sata, a navijači Liverpula, ali i novinari i bivši igrači, oduševljeni su samopouzdanjem i hladnokrvnošću tinejdžera koji je pre godinu i po dana stigao iz Selte za 300.000 evra

Izabrane vesti

Iako je kroz mlađe selekcije uglavnom imao ulogu štopera, reprezentativac Španije u svom uzrastu (Stefan je rođen u Vigu, ali je poreklom iz Srbije. Otas Srđan igrao je u Vojvodini i Crvenoj zvezdi) kaže da mu nije problem da igra isturenije nego dosad. Mnogi ga već porede sa Fabinjom, a njegovo samopouzdanje posebno ističe trostruki evropski šampion u dresu Liverpula, bivši centralni defanzivac Fil Tompson.

"Bajčetić igra kao da ima veliko iskustvo iza sebe. Pun je samopouzdanja, sigurno iznosi loptu bez obzira na pritisak protivničkih igrača i sjajno seče odbrane dodavanjem u prostor. Ima hladnokrvnost da češće dodaje unapred nego unazad. Sposoban je da jednim pasom iz igre izbaci tri-četiri protivnička igrača. Školovan je igrač", sipao je komplimente ljubimac Liverpulovog Kopa.

Bajčetić je od dolaska na Enfild igrao uglavnom za omladinski tim, ali ima i četiri nastupa za ekipu igrača do 23 godine, što je u Engleskoj zapravo B tim. Očekuje se da ove sezone bude mnogo češće u sastavu Berija Levtasa, ali i da mu Jirgen Klop ukaže poverenje u uvodnim rundama kupova.

Svakako, vreme radi za njega.

"Odigrao je zaista dobro protiv Lajpciga. Imao je zapaženu ulogu kod četvrtog gola, oduzeo je loptu rivalu u važnom delu terena... Trenira sa nama, vremenom će biti još bolji i dobiti dodatno na samopouzdanju da radi neke stvari koje igrač na poziciji zadnjeg veznog inače radi", izjavio je Fabinjo.

Uz dobru kontrolu lopte i pas u prostor, Bajčetić je hvaljen i zbog odličnog pregleda igre. Nema sumnje da je reč o velikom potencijalu, videćemo hoće li to Liverpul uspeti da iskoristi.


tagovi

Stefan BajčetićLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara