Srpski sin u borbi sa Liverpulovim zverima: Jirgen Klop od Stefana Bajčetića pravi igrača za veliku scenu

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.07.22. | 18:34

Za sina nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, Srđana Bajčetića, mečevi u Aziji bili su dobra škola. Napravio je grešku odmah nakon ulaska u igru protiv Junajteda, kada je predao loptu u noge Marsijalu i praktično mu poklonio gol, ali to nije pokvarilo ocenu njegove igre. Utisak je da je mladi igrač iskoristio svojih pet minuta i sada je ključno napraviti procenu kada će biti vreme za onaj finalni iskorak

Krajem 2020. godine Liverpul je požurio da ispred nosa ljutom rivalu Mančester junajtedu "ukrade" golobradog Stefana Bajčetića (17) i pre novih pravila u vezi sa Bregzitom potpiše talentovanog igrača koji je tada imao samo 16 godina. Nije bilo potrebno mnogo vremena ljudima u fudbalskoj akademiji Redsa da shvate da je to predstavljalo izuzetno dobro uloženih 250.000 funti, s obzirom da je igrač vrlo brzo zaigrao za omladinski tim, a potom počeo da nastupa i za rezervni sastav (U23). Ceo taj prvobitni proces kompletiran je odlaskom srpskog igrača na azijsku turneju ovog leta, u kojoj je dobio priliku od Jirgena Klopa da zaigra protiv Mančester Junajteda i Kristal Palasa.

Uspon je bio ogroman, kompletan proces je okončan zasluženom šansom, ali se dobro zna da Klop u ovoj fazi priprema dodatno dodaje gas i počinje sa finalnim pripremama za početak sezone. Slede prijateljski mečevi sa Salcburgom i Lajpcigom, posle kojih će biti jasno koji će to igrači činiti okosnicu tima za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Za sina nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, Srđana Bajčetića, mečevi u Aziji bili su dobra škola. Napravio je grešku odmah nakon ulaska u igru protiv Junajteda, kada je predao loptu u noge Marsijalu i praktično mu poklonio gol, ali to nije pokvarilo ocenu njegove igre. Utisak je da je mladi igrač iskoristio svojih pet minuta i sada je ključno napraviti procenu kada će biti vreme za onaj finalni iskorak.

Bajčetić pleni stasom, načinom igre i mirnoćom sa loptom. Zbog toga pored primarne pozicije štopera može vrlo kvalitetno da odgovori i na mestu zadnjeg veznog igrača. Ta polivalentnost se u savremenom fudbalu posebno ceni, što Stefan može dobro da iskoristi u Liverpulu. Iako je po povratku u trening centar Redsa dobio zaduženje od strane kondicionog trenera Andreasa Kornmajera da nosi sanduk sa vodom, što tradicionalno sleduje onim najmlađim prvotimcima, Bajčetić je kasnije na treningu vodio ravnopravnu borbu sa ostalim prvotimcima i nastavio proces prilagođavanja na uslove igranja u seniorskom fudbalu.

Izvori kojima raspolaže dobro upućeni Liverpul Eho kažu da su u klubu izuzetno zadovoljni Stefanovim radom i da smatraju da se radi o igraču koji u kratkom roku može da bude potpuno priključen prvom timu. Veruje se da će najvažnije biti to kako će se nastaviti njegov razvoj u narednih godinu dana, jer sre radi o još uvek prilično mladom igraču, kome će biti neprocenjivo iskustvo rad sa igračima kao što su Van Dajk i Fabinjo.

Još u novembru prošle godine trener Liverpulove akademije Mark Brdiž Vilkinson hvalio je uspon mladog igrača.

"Zaista mu dobro ide, u ovom trenutku igra malo drugačije kada se nalazi u veznom redu, ali je dovoljno dobar da igra na poziciji veznog igrača, kao i na štoperu. Zaista smo zadovoljni njime, a ko zna kakva će biti njegova pozicija. Najvažnije je da se radi o dobrom igraču. Naš posao nije da napravio desnog beka, centralog veznog ili napadača, već da pomognemo dobrim fudbalerima da napreduju, da se prilagode onome što treb da rade i u nekoj fazi će im neko dati jasne pozicije", rekao je Vilkinson.

Liverpul već sutra gostuje u Lajpcigu, dok će šest dana kasnije u goste Salburgu. Već 30. jula na programu je Komjuniti šild sa Mančester Sitijem, kada zvanično kreće nova sezona.


tagovi

Stefan Bajčetić

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara