Darvin Nunjez (Foto: Reuters)
Darvin Nunjez (Foto: Reuters)

Lajpcig video pravo lice Klopovog novog ubice: Darvin pokerom golova otvorio Pandorinu kutiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.22. | 00:13

Liverpul ubedljivo savladao jedan od najboljih nemačkih timova u okviru priprema, a zvezda večeri bio je urugvajski napadač

Priprema se polako Liverpul za novu sezonu, a pod reflektorima se u susretu sa RB Lajpcigom, kao i tokom svake letnje provere, našao novajlija Darvin Nunjez. Sprema se za tek treću godinu na Starom kontinentu, ali navijači kluba sa Enfilda imaju velika očekivanja. Urugvajac je plaćen 75.000.000 evra, ukoliko ispuni određene bonuse mogao bi da postane i najskuplje pojačanje u istoriji Redsa.

Sa prvih par nastupa nije oduševio, ali je večeras probio led. Usledila je lavina golova. Spakovao je čak četiri BIkovima i to za poluvreme! Viceprvak Engleske je slavio sa ubedljivih 5:0 protiv jedne od najboljih nemačkih ekipa, a šou je u potpunosti ukrao bivši napadač Almerije i Benfike.

Izabrane vesti

Bilo je raznih kritika na njegov račun posle nekoliko uvodnih nastupa, na kojima nije uspevao da se upiše u listu strelaca. Iako su u pitanju bili pripremni mečevi. Čak je i Jirgen Klop isticao da će mu biti potrebno određeno vreme da se adaptira, ali i da se snađe pod pritiskom velikih očekivanja najvernijih pristalica velikana iz grada Bitlsa. Večeras su svi videli pravo lice Liverpulovog novog ubice.

"Uvek se misli ako date mnogo novca za nekog igrača onda on ne oseća nikakav pritisak. Svi oni su samo ljudska bića. Ova generacija igrača prati društvene mreže, što nije baš pametno, ali tako je. Odjednom se ulazi u neku jurnjavu i slične tome. Ovo što je on večeras uradio je verovatno najbolji način da se stavi tačka na takve priče. Potpuno je drugačiji tip napadača od onih koje imamo i koje smo imali, ali je stvarno dobar. Mo mu je dao da izvede penal i otvorio Pandorinu kutiju. Naravno, imao je savršeno veče", rekao je Nemac nakon utakmice.

Nije se Darvin našao u startnoj postavi, a proverena kombinacija donela je prednost engleskoj ekipi. Roberto Firmino i Mohamed Salah su iskombinovali na malom prostoru, a onda je Egipćanin u osmom minutu susreta rutinski sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu u mrežu rivala.

Nije bilo reuzultatskih promena do odlaska na odmor, a u nastavku su očekivano oba trenera promešala karte. Na kraju se ispostavilo da je Klop izvukao poker.

Posle samo tri minuta igre u drugom delu Liverpul je dobio penal. Iako se očekivalo da Salah stavi loptu na kreč, Egipćanin je odlučio da je stavi u ruke Nunjezu. Stekao se utisak da trema drma 23-godišnjeg momka iz Argitasa. Nije opalio po lopti sa prevelikim samopouzdanjem. Golman Lajpciga Blasvič ga je pročtao, imao loptu na ruci, ali je sreća pogledala Urugvajca. Zatresla se mreža nemačkog tima, Darvin je probio led i pobedio tremu.

Darvin Nunjez protiv Lajpciga (Foto: Reuters)Darvin Nunjez protiv Lajpciga (Foto: Reuters)

Samo tri minuta kasnije Liverpulov gegenpres je urodio plodom. Ukrali su gosti engleskog tima loptu duboko na protivničkoj polovini i za tili čas se stvorili pred golom Bikova. Aleksander Arnold je proigrao Nunjeza, a mladi napadač rutinski uvećao prednost Redsa.

Usledile su brojne izmene na obe strane, ali Darvin nije utolio glad. Mladi Bajčetić je ukrao loptu pred kaznenim prostorom rivala u 68. minutu, poslao je idealno na stranu ka Harviju Eliotu. Talentovani Englez šalje loptu na ivicu peterca, a Nunjez je smešta u mrežu i kompletira het-trik.

Ako zasluge za četvrti gol tima sa Enfilda pripadaju mladom tandemu Bajčetić - Eliot, onda se peti može pripisati još jednom novajliji. Fabio Karvaljo je majstorski sebi dao for glavom, pobegao odbrani rivala, a onda prosledio loptu Nunjezu, koji je uz malo sreće sa ivice kaznenog prostora udario i četvrtu recku. Blasvič je ponovo bio na lopti, ali mu se izmigoljila iz prstiju i ušunjala u mrežu Lajpciga za konačnih 5:0.

Izgleda da će navijači Liverpula brzo zaboraviti na Sadija Manea. Nova zvezda je u gradu, zove se Darvin Nunjez.



tagovi

Darvin NunjezJirgen KlopMohamed SalahHarvi EliotStefan BajčetićFabio KarvaljoLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara