Drulović (© Star sport)
Drulović (© Star sport)

Ljubinko Drulović u stručnom štabu reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 15:56

Na Piksijev poziv

Dobio je Saša Ilić posao u Čukaričkom, jasno je da ne može istim žarom da se posveti radu u klubi i reprezentaciji, pa je mesto upražnjeno odlaskom bivšeg Partizanovog kapitena na Banovo brdo, u stručnom štabu reprezentacije Srbije popunio Ljubinko Drulović.

Nekadašnji reprezentativac, potom selektor kadeta koji su u Litvaniji 2013. postali šampioni Evrope – a među Orlovima su i dalje Predrag Rajković, Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović i Aleksandar Mitrović – na poziv Dragana Stojkovića Piksija imenovan je za novog člana stručnog štaba A tima Srbije.

Izabrane vesti

Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba A tima. Imam ogroman motiv i nadam se da ću znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, državni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su pokazale i utakmice u martu“, kaže Ljubinko Drulović.

Što se tiče trenerske karijere, započeo ju je u portugalskom Turizenseu, radio je u Banatu, Dravi iz Ptuja, Angoli, mlađim kategorijama FSS, vršilac dužnosti selektora A tima između Siniše Mihajlovića i Dika Advokata (četiri meča), potom selekor Makedonije, šef stručnog štaba Partizana, da bi poslednji angažman imao u Uzbekistanu, gde je radio kao selektor tamošnje olimpijske reprezentacije.

Sad je na novom zadatku.

Pred reprezentacijom su novi izazovi. Moramo da budemo maksimalno posvećeni i koncentrisani, igračima ćemo pružiti što veću podršku kako bismo zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi je poznat, proveo sam divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam postao prvak Evrope“, istakao je Drulović.


tagovi

FSSfudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiLjubinko Drulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara