Đulen Lopetegi (Foto: Reuters)
Đulen Lopetegi (Foto: Reuters)

Lopetegiju odbrojani dani u Sevilji, Sampaoli čeka poziv iz Andaluzije

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 04:53

Argentinac favorit da nasledi klupu na Ramon Sančez Pishuanu

Početkom godine Đulen Lopetegi našao se na podužoj listi čelnika Mančester junajteda kao potencijalni naslednik Ralfa Rangnika, a nekoliko meseci kasnije više nije poželjan ni u svom klubu. Sevilja je u ozbiljnoj krizi rezultata, poraz od Atletika samo ju je produbio, a kada kola krenu nizbrdo na udaru je prvi trener.

Ništa drugačije nije ni na Ramon Sančez Pishuanu. Još krajem prošle sezone nešto se u Sevilji “pokvarilo” i mada je usledila letnja pauza, ništa se promenilo nije. Štaviše, situacija je postala samo gora. Lopetegijeva ekipa koja je podsećanja radi u pojedinim trenucima prošle i pretprošle sezone Realu i Atletiku bila najozbiljniji protivkandidat u borbi za titulu, dobila je osam od poslednje 32 utakmice u svim takmičenjima, a na startu ove sezone samo jednu od devet na svim frontovima…

Izabrane vesti

Nikoga više ne bi začudilo da Lopetegi svakog trenutka dobije otkaz. Štaviše, Marka piše da je rastanak andaluškog kluba i iskusnog stručnjaka samo pitanje časa. Čelni ljudi sastali su se odmah nakon utakmice sedmog kola Primere kako bi doneli odluku o sudbini 56-godišnjeg trenera koja bi trebalo da bude poznata već do kraja dana.

Madridski list dalje navodi da je Sevilja već kontaktirala Horhea Sampaolija, i to još uoči reprezentativne pauze, ali da je sportski direktor Monći želeo da da Lopetegiju poslednju šansu protiv Atletika koju je ovaj prokockao. Sampaoli je navodno već pristao I uveliko čeka poziv.

Valja podsetiti da je argentinski stručnjak već bio na klupi Sevilje u sezoni 2016/17 kada su Andalužani završili na četvrtoj poziciji, da bi ih Sampaoli odmah potom napustio i preuzeo reprezentaciju Argentine koju je kasnije vodio na Svetskom prvenstvu u Rusiji.


tagovi

SeviljaĐulen LopetegiHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara