Trener Vilema Drugog Fred Grim (©Reuters)
Trener Vilema Drugog Fred Grim (©Reuters)

Loša uvertira: Adžić i Tedić na dugačkom spisku igrača u karantinu, haos i svađa trenera u Tilburgu

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 11:07

Od svih u ponudi, rukovodstvo Eredivizije je odlučilo da baš meč Zvolea i Vilema Drugog (petak, 20) otvori prolećnu polusezonu u prvenstvu Holandije

Pauza je završena, posle tri nedelje se nastavlja takmičenje u fudbalskom šampionatu Holandije. Istina, moglo je rukovodstvo Eredivizije da pronađe i neki atraktivniji meč za otvaranje 19. kola od susreta između Zvolea i Vilema Drugog, koji je na programu u petak od 20 časova.

Nažalost, Eredivizija će i dalje da se igra pred praznim tribinama, pošto se epidemiološka situacija nije popravila u Holandiji. Velika je to šteta za Zvole, kojem je svaka moguća pomoć neophodna da bi ostao u elitnom rangu.

Izabrane vesti

Toko jeseni je tim naših Slobodana Tedića i Luke Adžića bio katastrofalan. Iz 18 utakmica je uspeo da osvoji samo šest poena, pa je po mnogima već prežaljen kao siguran putnik u Erstediviziju. I zaista, samo čudesan niz pobeda može da ga vrati u borbu za 15. poziciju ili barem plej-aut.

Zvole je 2021. godinu završio onako kako je najčešće ove sezone i igrao, sa nizom od tri uzastopna poraza. Novogodišnji praznici su zato u tom gradu prošli bez mnogo radosti među fudbalskim fanovima, ali situacija nije bila ništa mnogo bolja ni u redovima Vilema.

20.00: (3,10) Zvole (3,20) Vilem Drugi (2,40)

Ako bismo morali da tražimo neki adekvatan termin da opišemo situaciju u ovom klubu, onda bi to verovatno bila ona reč koja je izlizana prečestom upotrebom od strane tabloida – haos! Posle sasvim solidnog početka sezone pod vođstvom Freda Grima, koji je na klupi letos zamenio Željka Petrovića, tim iz Tilburga je početkom oktobra izgubio formu.

Poraz, dva remija, pa rutinska eliminacija iz Kupa Holandije od strane RKC-a (3:0) bili su dovoljni da se nepovratno naruši atmosfera u ekipi. Od tog momenta, odnosno od 28. oktobra, Vilem je vezao čak osam uzastopnih poraza u Erediviziji. Utreht i Ajaks su mu dali po pet golova, AZ Alkmar četiri, Sparta i Kambur tri…

Zimske pripreme Vilema su počele sukobom Grima sa trenerom golmana Heraldom Vapenarom. Vapenar je ubrzo otpušten, ali i to govori dovoljno o atmosferi koja vlada unutar same ekipe. Naravno, Grim je tražio pojačanja od uprave, ali za sada je dobio samo 21-godišnjeg Kilijana Ludeviga, koji je došao na pozajmicu iz Salcburga. Desni bek je angažovan prekasno, tek u četvrtak, tako da nije bilo vremena ni da se registruje za meč sa Zvoleom. Nemac će još neko vreme da čeka na debi.

Domaćinu ipak neće biti lako da iskoristi tu situaciju večeras, zato što je i on u ogromnim problemima. Ne toliko sa atmosferom, koliko sa pandemijom. Trenutno su u karantinu oba srpska fudbalera u Zvoleu, i Adžić i Tedić, kao i Pele, Klement, Kenet Pal, Mark Pabaj i Usama Darfalu. Tom spisku odsutnih dodajte i Sema Kerstena i Samira Lagsira, koji su zbog teških povreda već završili sezone. Bez njih će morati Dik Šreuder da traži bodove, pošto je rukovodstvo Eredivizije odbilo zahtev da se meč odloži.

U prvom susretu ove dve ekipe, krajem avgusta, Vilem Drugi je kao domaćin slavio sa 1:0, pogotkom Gorkema Saglama sredinom drugog poluvremena. Međutim, kao što smo napisali, to je bilo neko totalno drugo vreme za obe ekipe. Sada su u teškoj situaciji iz koje mogu da se izvade samo pobedama i nikako drugačije.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

HOLANDIJA 1 – 19. KOLO

Petak

20.00: (3,10) Zvole (3,20) Vilem Drugi (2,40)

Subota

18.45: (2,55) NEC (3,25) Herakles (2,80)

20.00: (1,45) Fajenord (4,40) Vitese (7,25)

20.00: (1,90) Tvente (3,50) Herenven (4,10)

21.00: (2,20) Go Ahed Igls (3,35) RKC (3,35)

Nedelja

12.15: (6,75) Utreht (4,40) Ajaks (1,48)

14.30: (2,40) Kambur (3,35) Sparta Roterdam (2,95)

14.30: (8,50) Groningen (4,80) PSV Ajndhoven (1,37)

16.45: (7,00) Fortuna Sitard (4,50) AZ Alkmar (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaVilem DrugiLuka AdžićSlobodan TedićZvole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara