Miha Zajc (Reuters)
Miha Zajc (Reuters)

Ludi svet transfera: Fenerbahče pogrešio račun i uplatio 831.000 evra salonu automobila

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.09.21. | 15:49

Pare otišle na pogrešnu adresu

Poslednjeg dana januara 2019. godine, slovenački vezista Miha Zajc je prešao iz Empolija u Fenerbahče u transferu teškom 4.000.000 evra. Dve i po godine kasnije, taj njegov transfer je vest u gomili svetskih medija. U međuvremenu je Zajc odlazio iz Fenera u Đenovu na pozajmicu, a letos se vratio u Istanbul.

Zajcov tadašnji transfer u Fener je u središtu prilično bizarne situacije. Fener se tada obavezao da će 4.000.000 evra isplatiti kroz rate i sve je išlo po dogovorenoj dinamici isplate do 30. septembra prošle godine. Kada su iz Empolija pozvali Fenerbahče da pitaju zašto nije isplaćena rata od 831.000 evra, Turci su bili u čudu i rekli su da su uplatili novac?!

Izabrane vesti

I nisu slagali. Novac su zaista uplatili, ali na pogrešnu adresu.

Neko u klupskoj administraciji je pogrešio broj računa i 831.000 evra uplatio na račun salona za prodaju automobila u holandskom gradiću Dutinhemu. Kada su postali svesni greške, Turci su zamolili Holanđane da vrate novac koji su dobili greškom ali je stigao šokantan odgovor.

Salon automobila nije želeo da vrati novac?!

Počela je pravna borba i holandski sud je posle godinu dana presudio u korist Fenerbahčea. Salon automobila je sada dužan da vrati novac koji će Fenerbahče odmah proslediti Empoliju.


tagovi

Miha Zajc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara