Luka centrira, Miloš daje: Neobično, obična priča o braći Luković iz IMT-a

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 12:31

Razlika je devet godina, ali je fudbalska sudbina spojila Luku i Miloša Lukovića u dresu novog člana Mozzart Bet Superlige

Kada je devet godina stariji Luka Luković, tokom ranih dečačkih dana, bio zaštitnik i mentor bratu Milošu, nije ni pomišljao da će nevidljiva fudbalska sudbina to tako urediti – da će ih spojiti u istom klubu, da budu tandem... IMT je već proslavio ulazak u Mozzart Bet Superligu, mnogo se u sezoni za nama pričalo o 17-godišnjem napadaču Luki Lukoviću, kao velikom projektu kluba sa Novog Beograda.

Zaslužio je sve te pohvale Miloš Luković, strelac 15 golova u svim takmičenjima. Priča se odavno da će omladinski reprezentativac Srbije napraviti transfer u inostranstvu, a tokom zimske pauze ljudi iz IMT-a su dosolili priču o lozi Lukovića.

Izabrane vesti

Ugovor sa Traktoristima potpisao je Luka Luković, dobro poznato lice na terenima Mozzart Bet Superlige, sa stažom u omladinskoj školi Crvene zvezde, zatim Vojvodini, Javoru, Čukaričkom. Doneo je stariji Luković iskustvo, a mlađem bratu mogućnost da u tandemu igra sa dobro poznatim licem.

„Kada smo bili klinci, nisam pomišljao da ćemo nekada igrati zajedno. Razlika je devet godina, ali Miloš je zahvaljujući talentu preskočio neke razrede i pokazao da je spreman za seniorski fudbal. Dragomi je što mi dobro ide, ima ozbiljne kvalitete, posebno kada je reč o psihologiji i radnim navikama. Svestan je da mora još mnogo da radi. To mi pričam svaki dan... Lepo je što smo iskreirali pogodak sad u lokalnom derbiju protiv Radničkog sa Novog Beograda“, poručuje stariji Luka Luković u razgovoru za Mozzart Sport.

Pre deset godina stariji Luka je bio u koži Miloša. Pričalo se da može da dostigne top nivo fudbala kao produkt Zvezdine škole fudbala.

„ Sad ne mogu da vam kažem ko je bolji, da li Miloš ili ja... Ali ima jedna razlika. On je mnogo posvećeniji fudbalu. Nema potreba da ga savetujem, jer je shvatio da ne treba da radi ono što sam ja u mladosti. Verovao sam da znam sve o fudbalu,a nije baš tako. Voleo sam i da izađem... Kada ste mlad i talentovan igrač fudbal mora uvek i u svakom trenutku da vam bude na prvom mestu. Sa Milošem je to slučaj i zato verujem da će stići daleko“.

Zanimljivu opservaciju imali su i jedan i drugi Luković na pitanje da li je stariji Luka u dečačkim danima bio milostiv prema mlađem bratu.

„Ma, kakvi nikada me nije puštao da ga pobedim. To je, ispostavilo se, bilo jako dobro. Dečaci uz stariju braću očvrsnu. Možda mi je sve to pomoglo da se lakše prilagodim na seniorski fudbal i udaram na starije. Super mi je što igram sa Lukom. Nisam ni ja verovao da ćemo se negde sreseti. On je iskusan i monogo je pomogao timu u prolećnom delu sezone“, poručuje momak rođen 2005. godine.

Biće zanimljivo gledati ih u Mozzart Bet Superligi. S tim što je neizvesno da li će mlađi Miloš šstati u redovima IMT-a.

„To nije pitanje za mene. O tome će odlučiti gazda kluba. Mogu samo da kažem da sam prezadovoljan sezonom. I na ličnom i na ekipnom planu. Ispisali smo istoriju sa IMT-om“.

Luka nije bio učinkovit kao njegov mlađi brat, ali od njega tek očekuju prave stvari.

„Kada sam dobio poziv IMT-a nisam razmišljao da je to korak unazad, bez obzira na veliko iskustvo u Mozzart Bet Superligi. Ispadao sam sa Javorom. Ispostavilo se da je to bio pravi potez. Prvi put smo u elitnom rangu, klub napreduje. IMT ne sme da se zadovolji samo učešćem u Mozzart Bet Superligi. Treba da tražimo mesto u plej-ofu, da nam to bude cilj“, jasan je Luka Luković.


tagovi

IMTLuka LukovićMiloš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara