Lukaku razgrće put ka "skudetu", Inter pobegao Milanu, Juventus je već predaleko (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 22:51

Važno slavlje ekipe Antonija Kontea - 1:0

Interova nadmoć na čelu tabele italijanske Serije A poklopila se sa dominacijom koju fantastični Romelu Lukaku pokazuje u ovoj sezoni. Sjajni Belgijanac postigao je svoj 20. pogodak i doneo vredne bodove ekipi Antonija Kontea na gostovanju Bolonji. Bodove koji su Nerazure odaljili na ogromnih osam bodova od drugoplasiranog Milana, ali i predalekih 12 od drugoplasiranog Juventusa - 1:0 (1:0)

Inter je do pobede na Renato Dalari došao teškom mukom, s obzirom da je Bolonja igrala dobro, bila uporna i odlučna da stigne do boda, ali nije uspela. Na kraju do važnih bodova je stigao kvalitetniji tim, koji je vezao devetu pobedu u Seriji A.

Izabrane vesti

Lukakuu je ovo druga vezana sezona u kojoj prebacuje cifru od 20 postignutih golova i tako postao tek sedmi Interov igrač kojem je to uspelo u istoriji kluba. Pre njega to su učinili Đuzepe Meaca, Amadeo Amadei, Roberto Boninsenja, Mauro Ikardi, Stefano Njerš i Kristijan Vijeri.

Konteov tim je prošao kroz brojne probleme ove sezone dok došao do stabilnosti i na neki način naučio da osvaja bodove i dolazi do bodova upravo mečevima ovakvog karaktera. Ekipa Siniše Mihajlovića bila je oštra i dolučna od samog starta meča, a da će biti uzbudljivo bilo je jasno već u četvrtom minutu kada se radila VAR provera u situaciji kada je u kaznenom prostoru Intera srušen Musa Barou.

Ipak, Inter je uspeo da kruniše svoju prvu pravu akciju na meču. Bastoni je u ključnom 31. minutu krenuo iz poslednje linije, odigrao dupli pas sa Ešlijem Jangom, a onda odlično centrirao. Lukaku je nadvisio i nadjačao svoje čuvare, pa je iz drugog pokušaja poslao loptu iza leđa Federika Ravalje.

Inter je taj dobar nalet mogao da iskoristi samo tri minuta kasnije, kada je Andrea Ranokija bio najviši u skoku, ali je njegov udarac završio pored desne stative Bolonjinog gola. Sve ostale velike prilike događalu se uglavnom pred golom gostujućeg tima, koji posle svega viđenog ima mnogo razloga da bude prezadovoljan konačnim rezultatom.

Domaći su do iznenađenja mogli već u poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle opasnog kornera, mada je ambicije u korenu mogao da im saseče Lautaro Martinez, koji je u 50. minutu pogodio stativu posle opasnog kontranapada.

Mihajlovićev tim je ponovo opasno zapretio u 64. minutu, kada je Sansone oprobao volej udarac, posle centaršuta Lorenca de Silvestrija, ali je lopta išla pravo u ruke dobro postavljenog Handanovića. Konačno, najbolju šansu za domaćina na meču promašio je Matijas Svanberg šest minuta kasnije. Šrkinijar je pogrešio u pokušaju da izbaci loptu glavom, ona je pala pravo pred noge Šveđaninu, ali je njegov udarac sa bukvalno šest metara udaljenost završio nebom pod oblake.

Bolonja posle takvih šansi jednostavno nije mogla da se nada boljim rezultatom, jer je nedopustivo propusustiti takve prilike protiv lidera Serije A.

SERIJA A - 29. KOLO:

Subota

Milan - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Hauge 87 - Kvaljarela 57/

Atalanta - Udineze 3:2 (2:1)

/Murijel 19, 43, Zapata 61 - Pereira 45, 71/

Benevento - Parma 2:2 (1:0)

/Glik 23, Jonica 67 - Kurtić 55, Man 88/

Kaljari - Verona 0:2 (0:0)

/Barak 54, Lazanja 90+9/

Đenova - Fjorentina 1:1 (1:0)

/Destro 13 - Vlahović 23/

Lacio - Specija 2:1 (0:0)

/Lacari 56, Kaisedo 88pen/

Napoli - Krotone 4:3 (3:1)

/Insinje 19, 22, 34, Di Lorenco 72 - Simi 25, 48, Masijas 59/

Sasuolo - Roma 2:2 (0:1)

/Traore 57, Raspadori 85 - Pelegrini 26, Peres 69/

Torino - Juventus 2:2 (1:1)

/Sanabrija 26 i 46 - Kjeza 13, Ronaldo 80/

Bolonja - Inter 1:0 (1:0)

/Lukaku 31/



tagovi

Romelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara