Terzić slavi prvenac za crno-bele (© Star sport)
Terzić slavi prvenac za crno-bele (© Star sport)

Lutovac prvi put posle dve godine i Terzićeva eksplozija u Lazarevcu: Rikardo se raspucao pred Santa Klaru

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.08.21. | 22:48

Partizan ubedljivom igrom slavio 4:0 i ostao na čelu tabele

Dobio je Partizan sve što je hteo. Odmorio je neke od nosilaca, proširio listu fudbalera spobobnih da rešavaju superligaške utakmice, raspucao se pred revanš sa Santa Klarom i iz Lazarevca doneo tri boda kojima se učvrstio na čelu tabele. Igra je bila dovoljna da i u izmešanom sastavu razoruža debitant na elitnoj sceni, a efikasna partija nagoveštaj šta se od ovog tima može očekivati u četvrtak veče kad u Humskoj bude na talonu plasman u grupnu fazu Lige konferencija – 4:0.

Arihtehte pete pobede crno-belih u isto toliko prvenstvenih utakmica su drugopozivci. Planirani da uskaču po potrebi, krpe rupe i odmene glavne poluge, pokazali su Aleksandar Lutovac i Nikola Terzić kako izgleda kad im se ukaže poverenje, upravo njhovi golovi pogurali su favorita do ubedljivog slavlja nad vrlo dobrom Kolubarom, da bi je u nastavku pregazio Rikardo Gomeš i, kao što je ekipa prva na tabeli, tako je i afrički špic trenutno usamljen na vrhu liste strelaca.

Izabrane vesti

Kao u Novom Sadu (na mečevima sa Proleterom i Vojvodinom) i u malom beogradskom okršaju sa Voždovcem, ponovo je tim Aleksandra Stanojevića „načeo“ protivnika i utabao put ka slavlju koje mu omogućava prijatniju pripremu drugog susreta sa Portugalcima nego što se činilo posle gostovanja na Azorskim ostrvima. Autor vođstva bio je Aleksandar Lutovac. Vratio se među startere i odmah stavio do znanja da je motivisan, uprkos nedavnoj porodičnoj tragediji. U jednom od prvih opasnijih napada naterao je Nikolu Jankovića da ga faulira pred kaznenim prostorom, Miloš Jojić je iz slobodnog udarca pucao tako da je golman Dejan Stanivuković odbio loptu na prečku, a bivši kapiten Rada glavom je sproveo u mrežu i dao krila gostima.

Upravo sa krila – i to desnog – Partizan je udvostručio prednost. Zahvaljujući bonusu. Priliku da bude među prvih 11 Nikola Terzić je shvatio kao da mu od nje zavisi status u klubu, i pre tog 42. minuta mučio je odbranu sastava Dejana Đurđevića, da bi ga matirao minijaturom vrednom aplauza. Proboj, dribling, priprema i šut. Sve je bilo školski. Koliko se samo zimski novajlija iz Čukaričkog obradovao tom hicu i koliko mu samo znači.

Lutovcu (kasnije se povredio i zamenjen je) je večerašnji gol bio tek drugi za crno-bele (prvi posle skoro dve godine kad je poentirao na gostovanju Vodojaži u Kupu Srbije), Terziću prvenac i njihova spretnost je pokazatelj da Parni valjak za ovaj nivo takmičenja ima fudbalere koji mogu da rešavaju „male“ utakmice.

Ima i napadača gladnog golova. Mada je Partizan sigurno hitao ka pobedi, postarao se Rikardo Gomeš da pobeda njegovog tima bude ubedljivija. U razmaku od četiri minuta dvaput je savladao Stanivukovića: najpre na pas u Lazarevcu raziranog Sejdube Sume, potom i posle divne razmene pasova Aleksandra Šćekića i Miloša Jojića. Reprezentativcu Zelenortskih Ostrva je tako stigao do šest prvenstvenih, a osam takmičarskih golova u sezoni.

Takav je potreban Aleksandru Stanojević i protiv Santa Klare.


Kolubara nije bila toliko loša koliko kazuje pogled na semafor. Posebno u prvom poluvremenu. Uroš Đuranović i Dejan Đenić zmali su da namuče odbranu Partizana. Ne i da je matiraju. Način na koji su pokušali da pariraju favoritu sugeriše da pobede nad Čukaričkim i Proleterom nisu bile slučajne i da je tim Dejana Đurđevića u mogućnosti da bude ravnopravan takmac za opstanak. No, duel sa crno-belima je nivo iznad.

----------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ŠESTO KOLO

KOLUBARA - PARTIZAN 0:4 (0:2)

/Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 52, 57/

Lazarevac

Stadion Kolubare

Sudija: Lazar Lukić

Žuti karton: Đokić (Kolubara)

KOLUBARA: Stanivuković - Janković, Radovanović, Marjanović, Bakić, Kočović (od 69. Pecelj) - Nikolić, Mladenović (od 58. Filipović), Đokić (od 68. Milisavljević), Đuranović (od 76. Dobrijević) - Đenić (od 58. Andrić) Trener: Dejan Đurđević.

PARTIZAN: Stevanović - Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović - Šćekić, Jojić - Suma (od 60. Natho) - Lutovac (od 25. Marković), Terzić (od 60. Jović), Gomeš (od 60. Holender). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

Radnički Kragujevac – Čukarički 0:3 (0:2)

/Jovanović 21, Endijae 42, Savić 47/

Crvena zvezda - TSC 3:1 (1:1)

/Krstičić 29, Katai 51, Ben 78 - Zec 25/

Nedelja

Vojvodina - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Vukadinović 10, Mrkaić 78 - Aganspahić 49/

Spartak - Napredak 3:2 (2:0)

/Hrstić 32, 41, Tufegdžić 90+4 - Jovanović 60, Marjanović 70/

Kolubara - Partizan 0:4 (0:2)

/Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 52, 57/

Ponedeljak

17.30: (1,45) Radnički Niš (4,20) Proleter (8,00)

***kvote su podložne promenama





tagovi

FK PartizanNikola TerzićAleksandar LutovacRikardo GomešKolubara Lazarevac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara