Reuters
Reuters

Madrid zove Umara Sadika

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 01:17

U pitanju bi bila pozajmica

Moglo bi lako da se desi da treću sezonu u Primeri počne Umar Sadik u dresu trećeg kluba. Najpre je leta 2022, pošto je bio najzaslužniji za povratak Almerije u elitu, krenuo u prvenstvo kao član Andalužana, do kraja prelaznog roka postao član Sosijedada, u čijoj opremi igra i ciklus na izmaku, dok bi u narednom trebalo da se presvuče i zaputi za Madrid.

Iz glavnog grada Španije ga zove Hetafe, koji je u potrazi za napadačem i kako javljaju mediji sa Pirinejskog poluostrva Nigerijac im je privlačna opcija. Trener Hose Pepe Bordalas želi nekadašnjeg prvotimca Partizana u timu, makar za početak naredne sezone i za to i te kako ima potrebu. Najviše iz razloga što je sa centarforovima kratak.

Izabrane vesti

Enes Unal je zimus prodat Bornmutu, dok je prvi strelac tima Borah Majoral (15 golova) povredio koleno i neće se vraćati do sredine jeseni, možda i kraja kalendarske godine. Situaciju komplikuje saznaje da iskusnom Hajmeu Mati ističe ugovor i da ga neće obnoviti, a da se završava pozajmica talentovanog Huanmiju Latasi (mladi tim Real Madrida). Na sve to, u Hetafeu nisu zadovoljni Entonijem Ćokom Losanom, koji se vraća sa pozajmice Almeriji (ispao iz lige) i potreban im je novi napadač.

Rešenje vide u Sadiku i žele ga na pozajmicu. Makar na šest meseci, kako bi premostili period dok se Majoral ne vrati na teren. Deluje i da je Sosijedad zainteresovan za saradnju, tim pre što Umar nije opravdao status najskuplje investicije kluba sa Anoete u istoriji, kad je plaćen Almeriji 20.000.000 evra. Ove sezone dao je tri gola na 26 utakmica, doduše za tek nešto više od 1.000 minuta provedenih u igri, jer je trener Imanol Algavsil više verovao Andreu Silvi i Šeraldu Bekeru, a koristio i kapitena Mikela Ojarsabala kao „devetku“.

Inače, Hetafe sprema i zamenu za Nemanju Maksimovića, koji je već potpisao za Panatinaikos i nada se da bi rupu na sredini terena mogao da pokrije angažovanjem Renata Tapije. I to besplatnim, jer Peruancu na kraju sezone ističe ugovor sa Seltom.



tagovi

Umar SadikSosijedadReal SosijedadHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara