©Reuters
©Reuters

Madridska uspavanka pala u senku ludila u sudijskoj nadoknadi: Grizman u 101. minutu doneo pobedu Atletiku

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 23:06

Rolerkoster i tri gola u sudijskoj nadoknadi obeležila duel Atletika i porta (2:1)

Susret koji je do sudijske nadoknade nagoveštavao da će biti prvi mirnih mreža u ovosezonskoj grupnoj fazi Lige šampiona ukrasila je neverovatna sudijska nadoknada u kojoj su ekipe sa tri gola nadomestile skromnih 90 minuta, a ceo plen pruipao je domaćinu pogotkom Antoana Grizmana u 101. minutu.

Prihvativši stil Čola Simeonea gosti su oprezno i podignutog garda ušli u duel, mešutim kako se bližio kraj susreta sve konkretnije i učestalije su uspevali da stave na muke Jana Oblaka koji je maestralnim intervencijama ostavio Madriđane u životu. Niz neiskorišćenih prilika porta niz vodu je zajedno sa saigračima u 81. minutu pustio Mehdi Taremi koji je zaboravio da živi u eri VAR tehnologije te je opravdano zaradio drugi žuti karton za simuliranje i pružio nadu domaćinu.

Izabrane vesti

Brojčana prednost bila je inicijator ofanzive Atletika koji je na krilima rezervista uspeo da u sudijskoj nadoknadi nađe put do mreže rivala. Akciju po desnom boku na dodavanje Anhela Koree iz srca šesnaesterca u gol je pretočio Mario Ermoso. Strelac vodećeg gola u 91. minutu uspeo je da podigne temperaturu na Metropolitanu do tačke usijanja, međutim samo četiri minuta kasnije ulogu junaka zamenio je za ulogu tragičara. Nespretna reakcija pred svojim golom i igranje rukom doneli su u 96. minutu priliku Portu da sa penala stigne do izjednačenja. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Mateus Uribe, a Oblak, iako je pogodio stranu i imao loptu na ruci, nije uspeo da ostane nesavladan.

Rolerkoster u prestonici Španije međutim nije se završio pogotkom Kolumbijca jer je u 11. minutu nadoknade Antoan Grizman spretno reagovao na drugoj staivi posle kornera i pogotkom potpisao tri boda Jorgandžija na startu grupne faze.

Istovremeno u okviru Grupe B snage su odmerili i Klub Briž i Bajer Leverkuzen, a belgijski tim je uspeo da priredi iznenađenje i savlada bundesligaša golom Abakara Sile u 42. minutu. Ipak, trijumf domaćina ostaće u senci ofsajda praktično nevidljivog olim okom koji je bio povod da Leverkuzenu u 73. minutu bude poništen gol koji je postigao Patrik Šik.

U narednom kolu, Porto će ugostiti Klub Briž, dok će Leverkuzen na svom terenu odmeriti snage sa Atletikom.

ATLETIKO MADRID - PORTO 2:1 (0:0)

/Ermoso 90+1, Grizman 90+11 - Uribe 90+6p/

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Žuti kartoni: Koke, Ermoso (Atletiko), Pepe, Uribe (Porto)

Crveni karton: Taremi u 81. minutu.

ATLETIKO (5-3-2): Oblak - Molina (od 46. De Pol), Himenez, Vicel, Reinildo, Karasko (od 46. Lemar) - Ljorente, Koke, Saul Nunjez (od 61. Niguez) - Morata (od 68. Ermoso), Žoao Feliks (od 71. Korea).

PORTO (4-4-2): Diogo Kosta - Pepe (od 62. Žoao Mario), David Karno, Pepe, Zaidu - Otavio (od 77. Bruno Kosta), Eustakio, Uribe, Galeno (od 88. Gabrel Veron) - Taremi, Evanilson (od 77. Martinez).

KLUB BRIŽ - BAJER LEVERKUZEN 1:0 (1:0)

/Sila 42/

Sudija: Irfan Peljto (Bosna i Hercegovina)

Žuti kartoni: Sova (Klub Briž), Palasios, Andrič, Demirbaj (Leverkuzen)

KLUB BRIŽ (4-3-3): Minjole - Odoi, Mehele, Sila, Skov Olsen (od 83. Sandra) - Nilsen, Onjedika (od 83. Balanta), Vanaken - Meijer, Sova (od 89. Sobol), Jutgla (od 64. Jaremčuk).

BAJER LEVERKUZEN (4-2-3-1): Hradecki - Kosonu, Zah, Hincapi, Baker (od 67. Hložek) - Aranguiz (od 46. Palasios), Andrič (od 67. Demirbaj) - Frimpong (od 86. Azmun), Hadson Odoi (od 86. Amiri), Dijabi - Šik.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA B

Atletiko - Porto 2:1 (0:0)

/Ermoso 90+1, Grizman 90+11 - Uribe 90+6p/

Klub Briž - Bajer Leverkuzen 1:0 (1:0)

/Sila 42/



tagovi

Medi TaremiJan OblakLiga šampionaAntoan GrizmanMario Ermoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara