Majdevac rešeta, Novi Pazar redom pobeđuje: Peti trijumf u nizu, osvojen i Novi Sad

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.08.22. | 20:05

Mladost GAT nastavlja crnu seriju – 2:1

Ekipa Novog Pazara ne posustaje. Posle lošeg starta i tri poraza, Pazarci su uhvatili strašan zalet i skoro mesec dana ne iskaču iz pobedničkog koloseka. Izabranici Vladimira Gaćinovića nastavili su impresivan učinak i u Novom Sadu, savladavši novajliju u eliti Mladost GAT, čime su došli do petog vezanog trijumfa u Mozzart Bet Superligi – 1:2 (0:2).

Samo sedam minuta bilo je dovoljno sjajnom napadaču Novog Pazara Andriji Majdevcu da sa dva pogotka donese nova tri boda svom timu. Već nakon 21 minuta igre na semaforu je bilo 2:0 za Novi Pazar. Vratio je domaće u život početkom drugog dela igre fanstačinim pogotkom Andrija Radulović, ali izabranici Aleksandra Linte nisu uspeli na kraju da dođu do izjednačenja, pa su nastavili crnu seriju od pet vezanih poraza.

Izabrane vesti

Posle blage inicijative Mladosti na samom startu meča, ogromnu priliku imali su gosti nakon kornera. Loše je reagovala odbrana Mladosti, Jović šutirao se tri metra, ali je sjajno intervenisao golman domaćih Milojević. Time su Pazarci nagovestili ono što je usledilo u nastavku.

Samo dva minuta kasnije, Novi Pazar je stigao do vođstva. Sevnula je kontra nakon greške domaćih na sredini, istrčao ju je odlično po levoj strani Andrija Majdevac, a potom rutinski matirao Milojevića u 14. minutu.

Nisu stigli ni da se oporave od tog pogotka domaći, a Majdevac je stigao do novog pogotka, što je bio njegov četvrti gol na poslednja tri meča. Iskoristili su izabranici Vladimira Gaćinovića novu neopreznost domaćih na sredini terena, odličnu asistenciju je poslao Mijić na ivicu šesnaesterca do Majdevca, koji je samo bocnuo loptu i po drugi put zatresao mrežu koju je čuvao Aleksa Milojević.

Pokušali su da odgovore domaći, veliku šansu imao je Mirosavljev, namestio se na udarac na ivici kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored leve stative

Tek što je počelo drugi deo igre, Mladost se vratila u život, zahvaljujući trenutku inspiracije mladog Andrije Radulović, koji je najpre prevario Jovića uz desnu aut-liniju (pravio velike probleme tokom drugog dela igre), potom se lepo namestio i sa 20 metara fantastično šutirao u levi ugao gola. Kljajić je bio nemoćan i stigao samo da pogledom isprati loptu.

Preuzeli su izabranici Aleksandra Linte inicijativu, imali više vremena loptu u svom posedu. Linta je osvežio napada ekipe ubacivši u igru Marušića i Maričića. S druge strane, gosti su čuvali rezultat i čekali priliku iz tranzicije. Imali su je posle akcije Islamovića i Mijića, koji je šutirao, ali na mestu je bio golman domaćih.

Mučio je mladi Radulović mnogo po desnoj strani Jovića, koji je imao i javnu opomenu, pa je Gaćinović dao u nastavku priliku Zimonjiću, ali je uskoro morao napolje i strelac gola za gatovce, nakon što se požalio na povredu posle jednog duela.

Do kraja dobru priliku imao je Pazar u 85. minutu susreta da reši sve dileme, ali je Bogdanovski je promašio ceo gol. Takođe u samom finišu nakon kontre Nikčević je odlično šutirao, ali je tada stativa ostavila Mladost u igri. Osim toga, uglavnom su domaći pokušavali da zaprete i dođu do poravnanja. Pritiskali su, rastrčan je bio rezervista Miladinović, pokušavao da probije bedem gostujućeg tima, Marušić je zapretio glavom, ali sve je bilo nedovoljno da se dođe i do boda protiv ekipe sa Jošanice. Odoleli su gosti, preskočili još jednu prepreku i nastavii da sanjaju svoje snove.

 

MLADOST GAT – NOVI PAZAR 1:2 (0:2)

/Radulović 47 – Majdevac 14, 21 /

Stadion: Karađorđe.

Gledalaca: 600

Sudija: Aleksandar Živković

MLADOST GAT (4-3-2-1): Milojević 5,5 – Mandić 6, Mlađović 5, Kovačević 5, Stanković 5,5 (od 75. Ilić -) – Sekulić 5,5 (od 60. Maričić -), Maksimović 5,5 (od 75. Dimitrov -), Arsić 5,5 – Radulović 7 (od 71. Miladinović -), Popović 5 – Mirosavljev 5 (od 60. Marušić -).

NOVI PAZAR (4-1-4-1): Kljajić 6 – Pešukić 6, Rubežić 6, Joksimović 6, Jović 5,5 (od 66. Zimonjić -) – Lončar 6,5 – Nikčević 6, Mijić 7 (od 76. Bogdanovski -), Islamović 6 (od 66. Kiković -), Ergelaš 6 (od 45. Alić 5,5) – Majdevac 7,5 (od 85. Maksimović -).

Igrač utakmice: Andrija Majdevac

 


MOZZART BET SUPERLIGA, OSMO KOLO

Četvrtak

Radnik - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Spasić 21 - Busnić 48/

Petak

Mladost Novi Sad - Novi Pazar 1:2 (0:2)

/Radulović 47 - Majdevac 14, 21/

Radnički Niš - Napredak U TOKU

Spartak - TSC U TOKU

Subota

18.00: (2,35) Mladost Lučani (3,25) Voždovac (3,10)

20.00: (3,80) Kolubara (3,45) Čukarički (2,00)

20.30: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Javor (25,0)

Nedelja

17.00: (11,0) Radnički 1923 (6,25) Partizan (1,25)



tagovi

FK Novi PazarMladost Novi SadMozzart Bet SuperligaAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara