Dušan Tadić i Davi Klasen (©Reuters)
Dušan Tadić i Davi Klasen (©Reuters)

Majstor Tadić ne greši, 19. asistencija u sezoni, Ajaks unovčio remi PSV (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 18:27

Zvole nije pružio veći otpor

Odličan vikend srpskih fudbalera u prvenstvima širom Evrope se nastavlja. Posle tri pogotka Dušana Vlahovića, dva Filipa Mladenovića i po jednog Filipa Đuričića i Darka Lazovića, novu asistenciju u dresu Ajaksa pribeležio je Dušan Tadić. Njegova 19. u sezoni, pa uz isto toliko pogodaka može slobodno da kaže da igra još jednu vrhunsku godinu u Ajaksu kao kapiten.

Tadić je lepo spremio gol Nikolasa Taljafika za 2:0 u pobedi istim rezultatom na gostovanju Zvoleu, čime je branilac titule lepo unovčio remi PSV-a sa Fajenordom u derbiju kola. Tako sada razlika između Ajaksa i PSV iznosi osam bodova, uz utakmicu manje, koji Kopljanike uvode u komfornu zonu pred finiš sezone...

Izabrane vesti

Zvole nije pružio ništa više od blagog otpora prvom kandidatu za titulu i sve je praktično bilo rešeno već pre isteka prvog dela utakmice. Ajaks je još tada uhvatio kapitalna dva gola prednosti i završio veći deo posla, pa je tako drugo poluvreme bilo samo rutinsko odrađivanje posla. Dominirao je Ajaks od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka i komotno je razlika mogla da bude veća, a i Tadić eventualno da poboljša svoj učinak i dodatno napumpa samopouzdanje pred start reprezentativnih kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine.

Ovako, Ajaks je odradio posao u roku od deset minuta i onda rutinski priveo meč kraju. Prvi gol postigao je David Neres neposredno pred istek prvih pola časa igre. Primio je dodavanje na ivici šesnaesterca i u svom stilu zavrnuo loptu uz levu stativu. To je samo otvorilo vrata drugog pogotka koji je Tadić servirao Taljafiku kapitenski, a Argentinac je brzo reagovao ispred gola i uputio lukav udarac posle kojeg je golman domaćih bio nemoćan.

Ajaks ne posustaje i čini se da je šampionska trka već rešena...

EREDIVIZIJA - 26. KOLO

Subota

Viljem II - Herenven 3:1 (1:0)

/Holmen 28, Vrijt 55, Naneli 58 - Virman 73/

Den Hag - Herakles 1:2 (0:0)

/Fadiga 68ag - Bakis 72, Vlet 83/

AZ Alkmar - Tvente 4:1 (3:0)

/Boadu 4, Dumić 22ag, Dromel34ag, Kopminers 78 - Gudmundson 40ag/

Groningen - Emen 1:1 (0:1)

/Da Kruz 60 - Bijl 38/

Sparta - Valvajk 2:0 (2:0)

/Begelsdajk 57, Smets 90/

Nedelja

VVV Venlo - Fortuna Sitard 1:3 (0:1)

/Đakumakis 54 - Semedo 10, Suntjens 59, Fleming 66/

PSV - Fajenord 1:1 (1:1)

/Malen 38 - Bergajs 15/

Utreht - Vitese 1:3 (1:1)

/Kerk 41 - Defalu 44, 54pen, Vitek 57/

Zvole - Ajaks 0:2 (0:2)

/Neres 28, Taljafiko 38/



tagovi

Dušan TadićNikolas TaljafikoDavid NeresAjaksZvole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara