Milan Makarić (©MN Press)
Milan Makarić (©MN Press)

Makarić nastavio da teroriše golmane, Inđija povukla Rad ka dnu

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 16:53

Javor izbegao minu protiv Bačke

Igra Radnik bez dileme najbolju sezonu u istoriji, a kako i ne bi kada u napadu ima pravog “ubicu golmana”.

Milan Makarić je za dva nova koraka pobegao konkurenciji u trci za Zlatnu kopačku Superlige Srbije. Takvog golgetera Surduličani do sada nisu imali.

Izabrane vesti

Upisao je Radnik još jednu pobedu, ovog puta je na jugu Srbije pao Zlatibor, koji je za još jedan korak bliži selidbi u niži rang – 2:1.

Ulogu junaka utakmice odneo je Makarić, koji je postigao oba gola za Radnik. I to u razmaku od tri minuta. Dobro su se Zlatiborci držali skoro sat vremena, odolevali su napadima tima Slavoljuba Đorđevića, ali u 57. minutu su pali. Dobio je domaćin penal, koji je Makarić pretvorio u vođstvo od 1:0. A, samo 120 sekundi kasnije isti igrač je podigao prednost na dva razlike i to je bio preveliki minus za goste. Uspeli su da ga prepolove preko Krstića osam minuta pre kraja, ali na tome su ostali.

Javor je upisao kiks na svom terenu, jer je remizirao sa poslednjim timom na tabeli Bačkom – 1:1.

Gosti su uveliko jednom nogom u Prvoj ligi, ali je za pohvalu što nisu digli ruke, već nastavljaju da igraju koliko mogu. A, ovo danas u Ivanjici im je deveta uzastopna utakmica bez pobede.

Vodili su gosti od 4. minuta preko Pantića, koji je postigao gol sa centra terena! Zadali su težak zadatak Ivanjičanima, koji su se ozbiljno namučili da dođu do izjednačenja. Igrala se, pogotovo u drugom poluvremenu, prava viktorija ispred gola Bačke, Ibrahim Tanko je pogodio prečku, ređali su se promašaji...

Spas Javoru doneo je penal, koji je u 77. minutu iskoristio Luković. Imao je domaći tim i posle toga još tri-četiri prilike za pobedu, ipak gosti iz Bačke Palanke su odneli bod.

Inđija je upisala pobedu na debiju novog trenera Gorana Milojevića. Zeleno-beli i dalje veruju u opstanak, a važan trijumf ka tom cilu su ostvarili danas, pošto su na svom terenu savladali direktnog konkurenta za spas Rad – 1:0.

Građevinari su napravili veliki korak nazad u toj borbi, jer bi im značio i bod osvojen na stadionu kraj pruge. Ali, sami sebi su otežali posao, jer su od 56. minuta igrali sa fudbalerom manje na terenu.

Nije mnogo trebalo Inđiji da iskoristi tu brojčanu prednost, Bastajić je u 63. minutu postigao gol i doneo pobedu zeleno-belima.

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:0 (1:0)

/Banjac 33, Lukić 89/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Mrkaić 67/

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički 4:1(0:0)

/Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84 - Trifunović 82/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

/Jovanović 8, 30, Savić 47, 58, Tanasijević 54 - Šimura 45+2/

Nedelja

Inđija – Rad 1:0 (0:0)

/Bastajić 63/

Javor – Bačka 1:1 (0:1)

/Luković 77p - Pantić 4/

Radnik – Zlatibor 2:1 (0:0)

/Makarić 57p, 59 – Krstić 82/

17.00: (19,0) Napredak (8,50) Crvena zvezda (1,13)

19.05: (1,17) Partizan (7,50) Metalac (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Zlatibor ČajetinaMilan MakarićRadnik SurdulicaJavorFK InđijaGoran MilojevićFk RadSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara