Slavlje Makedonaca u Palermu (©Reuters)
Slavlje Makedonaca u Palermu (©Reuters)

Makedonija otputovala po istoriju u Porto, spremna premija od 500.000 evra za plasman na Mundijal

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.03.22. | 18:21

Risovi imaju veliki motiv da uzmu skalp još jednom velikanu...

Fudbalska reprezentacija Makedonije otputovala je po istoriju! Makedonci su krenuli ka Portu na megdan nekadašnjem evropskom šampionu Portugaliji (utorak, 20.45), pobede li u finalu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, debitovaće na najvećoj planetarnoj smotri.

Balkanski tim napravio je podvig u Palermu, eliminisao je Italiju u polufinalu kvalifikacija (0:1), a sada će se Makedonci izvagati sa još jednim vrhunskim timom. Selektor Blagoja Milevski za meč sa Portugalcima dobio je pojačanje u vidu Eljifa Elmasa, koji je odradio suspenziju, pa se u Portu očekuje drugačija Makedonija od one u Palermu.

Izabrane vesti

Dodatni motiv za uspeh Makedonaca biće finansijska premija od države. Premijer

Dimitar Kovačevski ušao je u avion reprezentacije pre polaska u Porto i obećao timu 500.000 evra u slučajistorijskog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, koje se igra u novembru i decembru ove godine.

Makedonska ekspedicija je kompletna (nema povređenih i suspendovanih), Risovi danas popodne stižu u Porto, a prvi trening na „Dragau“ odradiće sutra uveče.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

reprezentacija Makedonijereprezentacija PortugalaKvalifikacije za Mundijal 2022MundijalKatar2022Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara