Čalhanoglu, Donaruma i Dalot (©Reuters)
Čalhanoglu, Donaruma i Dalot (©Reuters)

Milanovi konkretni potezi: Donarumi 7.000.000, Rajola preti ponudama Intera i Juventusa! Za Čalhanoglua 3.500.000 evra, on traži mnogo više

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 12:18

Rosoneri pokušavaju da obnove ugovore sa najvažnijim igračima

Mnogo je posla ovog januara na direktorskom tandemu Maldini - Masara, ne samo u smislu jačanja igračkog kadra, već i zadržavanja glavnih zvezda tima kako bi Milan i u narednim godinama bio konkurentan u Seriji A, onda i Evropi.

Pored toga što se traže štoper, centralni vezista i centarfor, Milanovi direktori spremili su konkretne ponude za Đanluiđija Donarumu i Hakana Čalhanoglua, kojima ugovori ističu na leto što znači da već kroz nekoliko dana mogu direktno da razgovaraju s mogućim poslodavcima oko saradnje na leto bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Najveća frka je oko budućnosti supertalentovanog golmana. I ptice na grani znaju za frku koja godinama postoji oko Donaruminog statusa i ucenama kojima se Mino Rajola služio kako bi izvukao više novca za svog klijenta i sebe od provizija. Milanovi operativci sada su ponudili Donarumi ugovor na pet godina i platu od 7.000.000 evra po sezoni, ali prema informacijama sa Čizme Rajola je Maldiniju i Masari “zapretio“ ponudama Juventusa i Intera. Kako smo objasnili nekoliko rečenica ranije, oba kluba zainteresovana su da Donarumu dovedu bez obeštećenja na leto, čime bi postao naslednik Đanluiđija Bufona na jednoj, odnosno Samira Handanovića na drugoj strani.

Rajola je i ranijih godina dobijao jake ponude za Donarumu, ali se transferi dosad nisu dogodili zbog želje italijanskog čuvara mreže da u Milanu ostavi dublji trag. Problem je što su Rosoneri prethodnih godina bili u dubiozi, a tek je ove sezone iliti kompletne kalendarske godine zaista učinjeno nešto više kako bi klub postao konkurentan najvećim rivalima.

Donaruma od kluba traži da redovno igra Evropu, odnosno Ligu šampiona, a to bi moglo tek da postane slučaj ako ove sezone zadrži dobru formu i ostane pri vrhu tabele. Milanov problem je i to što su Inter i Juventus daleko boljih finansijskih mogućnosti.

On je 2017. godine potpisao ugovor vredan 6.000.000 evra godišnje, a Rajola navodno od Milana traži mnogo više.

Slična je situacija s Hakanom Čalhanogluom. Milan je turskom kreativcu na sto stavio ugovor vredan 3.500.000 evra godišnje, što je takođe za milion evra više od onoga što trenutno dobija. I on za svoj ostanak traži više, odnosno tačno 5.000.000 evra na godišnjem nivou, bez bonusa.

Za Čalhanoglua vlada ozbiljno interesovanje posle dobrih igara ove sezone u kojoj dosad ima devet asistencija i šest pogodaka. Najveće dolazi od Mančester junajteda, mada je još nekoliko klubova u redu za potpis turskog veziste. Ipak, postoji optimizam da bi dve strane mogle da postignu konačni dogovor oko obnavljanja saradnje, što je moglo da se zaključi posle nedavnog sastanka njegovih zastupnika sa Maldinijem i saradnicima.

Milanovi planovi vezani su i za ostanak Dioga Dalota koji trenutno igra na pozajmici iz Mančester junajteda. Portugalski desni bek ostavio je dobar utisak otkako je stigao, a Milan i Junajted u prvom sporazumu nisu dogovorili ni opciju, ni obavezu otkupa već, kako se to žargonski kaže, suvu pozajmicu.

Ipak, postoji džentlmenski sporazum da bi Milan imao pravo preče kupovine u slučaju da stigne neka ponuda od drugih klubova za Dalota. Sada Maldini želi da otvori pregovore oko kupovine, jer Ole Gunar Solskjer ne računa na Dalota.

Taj posao u ovom trenutku nije prioritet, pošto je klubu mnogo važnije da što pre završi nove ugovore Donarumi i Čalhanogluu.



tagovi

InterJuventusMilanZimski prelazni rok 2021Đanluiđi DonarumaHakan ČalhanogluDiogo Dalot

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara